Масниця: прості рецепти смачних млинців

Відео
Поділитися
Масниця: прості рецепти смачних млинців © freepik/mdjaff
Цього дня прийнято готувати млинці з різними начинками.

11 березня у християн східного обряду починається Масничний тиждень. Традиційною стравою на Масницю є млинці. Їх готують з солодкими та солоними начинками. Важливо уникати  м'ясних варіантів, адже це тиждень перед Великим постом, коли забороняється вживати м'ясо.

Млинці на кефірі

Інгредієнти:

  • Борошно пшеничне - 2 скл.
  • Кефір (або кисле молоко) - 1,5 скл.
  • Молоко (можна воду) - 0,5 ст. (+ Ще близько 1/3 скл.)
  • Яйце куряче - 2 шт.
  • Цукор - 0,5 скл.
  • Сода - 1 ч. л
  • Сіль - 1/4 ч. л
  • Олія - 3 ст. л.

Приготування:

  1. Збити яйця з цукром, влити кефір, посолити і перемішати.
  2. Поступово всипати борошно, заздалегідь просіяне з содою. Добре перемішувати тісто, щоб не було грудочок. Потім додати в тісто молоко або воду, ще раз все перемішати.
  3. Накрити тісто серветкою і дати постояти при кімнатній температурі 20-30 хвилин.
  4. Долити в тісто повільно ще трохи води або молока, щоб воно стало по консистенції, як рідка сметана. Знадобиться близько 1/3 склянки води або молока. Додати рослинну олію, добре перемішати.
  5. Сковороду змастити невеликою кількістю рослинної олії і добре розігріти. Випікати млинці до золотистого кольору.

Гречані млинці

Інгредієнти:

  • 300 мл мигдального молока
  • 1 ч. л. ванільного екстракту
  • 75 г бланшованого мигдалю
  • 100 г гречаного борошна
  • 100 г рисового борошна
  • 2 ч. л. розпушувача
  • стиглий банан
  • оливкова олія

Приготування:

  1. Змішати молоко, ванільний екстракт, мигдаль, борошно, розпушувач та очищений банан та збий усе до однорідної маси блендером чи вінчиком.
  2. Добре розігріти пательню, змастити маслом.
  3. Виклади на пательню 3 ст. ложки тіста. Готувати до золотистого кольору з обох боків.
  4. Перед подачею змастити гарячі млинці кленовим сиропом.

Млинці на сироватці

Інгредієнти:

  • Сироватка – 1 л
  • Борошно – 0,8 кг
  • Цукор – 50 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Олія – 5 ст. л
  • Сіль – 1/3 ч.л
  • Сода харчова – 1/3 ч.л

Приготування:

  1. У глибоку ємність розбити яйця, додати цукор. Добре збити блендером суміш до піни.
  2. Додати сироватку та харчову соду, збити блендером до однорідної маси, додати олію.
  3. Поступово до рідкої основи всипати просіяне борошно, все перемішати до однорідної консистенції.
  4. Млинці випікати на добре розігрітій сковороді до готовності з обох боків.

Млинці на кип'ятку

Інгредієнти:

  • 225 мл молока
  • 2 яйця
  • 25 гр цукру
  • 0,5 ч.л солі
  • 150 гр пшеничного борошна
  • 225 мл кип’ятку
  • 4 ст. л олії

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі