Масляна: смачні рецепти начинки для млинців

Відео
Поділитися
Масляна: смачні рецепти начинки для млинців © freepik/mdjaff
Млинці є традиційною стравою на Масляну.

У 2023 році 20 лютого розпочинається Масляна. Святкування триватиме до 26 лютого. За традицією, на Масляну прийнято готувати млинці з різними начинками. Оскільки одразу після свята настає Великий піст, тому начинки мають бути без м'яса.

Начинка з маринованими огірками та сиром

Інгредієнти:

  • сир домашній – 300 г;
  • сметана – 0,5 скл.;
  • огірки мариновані – 3 шт.;
  • часник – 3 зубчики;
  • зелена цибуля – 0,5 пучка;
  • кріп – 0,5 пучка;
  • сіль – на смак;
  • перець чорний мелений – на смак.

Приготування:

  1. Сир розітріть зі сметаною за допомогою виделки. Посоліть та поперчіть його на смак.
  2. Кріп і цибулю подрібніть ножем.
  3. Дрібно наріжте огірки.
  4. На великій тертці натріть часник.
  5. Змішайте зелень, часник і огірки з сирною масою.

Начинка з вершковим маслом і твердим сиром

Інгредієнти:

  • сир – 250 г;
  • масло вершкове – 50 г;
  • яйця курячі – 2 шт.;
  • сир твердий – 60 г;
  • сіль – на смак;
  • перець мелений – на смак.

Приготування:

  1. Зваріть яйця, очистить та відокремте жовтки від білків.
  2. Сир розімніть виделкою з розм’якшеним маслом.
  3. Додайте сіль, жовтки і тертий сир. Добре перемішайте.

Начинка з грибами та рисом

Інгредієнти:

  • печериці свіжі – 700 г;
  • рис – 1 склянка (180 г);
  • морква – 1 шт.;
  • цибуля – 1 шт.;
  • майоран сушений – 1 ч.л.;
  • сіль, чорний мелений перець – на смак.

Приготування:

  1. Печериці відваріть в підсоленій воді (протягом 20 хвилин після закипання) і дрібно наріжте.
  2. Рис зваріть до повної готовності і злийте воду, промивати його не треба.
  3. Цибулю наріжте середніми кубиками, моркву подрібнити на тертці.
  4. Обсмажте овочі на пательні до золотистого кольору, за 2 хвилини до закінчення процесу, додайте сушений майоран.
  5. Змішайте всі підготовлені інгредієнти, приправити на смак сіллю і чорним меленим перцем.

Начинка з капустою

Інгредієнти:

  • цибуля – 2 шт.;
  • морква – 2 шт.;
  • капуста – 1 шт.;
  • олія – 4 ст. л;
  • сіль, перець – на смак.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі