Готуємося до Масляної: рецепти смачних млинців

Відео
Поділитися
Готуємося до Масляної: рецепти смачних млинців © patelnya.com.ua
Ця страва є головною на святковому столі.

У 2023 році святкування Масляної починається 20 лютого, а закінчиться – 26 лютого. На Масляному тижні головним частуванням є млинці. Можна приготувати млинці з різними начинками, але є одне правило – вони мають бути без м’яса, адже це тиждень перед Великим постом.

Заварні млинці на молоці

Інгредієнти:

  • Яйця – 2 шт.
  • Молоко – 1 скл.
  • Вода (окріп) – 1 скл.
  • Олія – 3 ст. л.
  • Борошно - 1 скл.
  • Цукор – 3 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.

Приготування:

  1. Збити яйця з цукром та сіллю. Влити молоко. Частинами просіяти борошно, перемішати, щоб не було грудочок.
  2. Поступово додати окріп та олію.
  3. Добре розігріти сковороду. Влити невелику кількість тіста і, нахиляючи сковороду, рівномірно розподілити його у вигляді кола.
  4. Обсмажувати заварні млинці до готовності з двох боків.

Млинці на воді

Інгредієнти:

  • Борошно – 2 скл.
  • Яйця – 3 шт.
  • Вода – 1/2 л
  • Рафінована олія – 3 ст. л.
  • Сіль і цукор – на смак

Приготування:

  1. Яйця збийте разом з сіллю і олію.
  2. Просіяне через сито борошно додайте в миску до яєць.
  3. Замісіть усі компоненти і поступово вливайте теплу воду, перемішуючи все.
  4. Розпечену сковорідку змажте шматочком сала або олією і починайте випікати млинці.

Млинці на сироватці

Інгредієнти:

  • Сироватка – 1 л
  • Борошно – 0,8 кг
  • Цукор – 50 г
  • Яйця – 3 шт.
  • Олія – 5 ст. л
  • Сіль – 1/3 ч.л
  • Сода харчова – 1/3 ч.л

Приготування:

  1. У глибоку ємність розбити яйця, додати цукор. Добре збити блендером суміш до піни.
  2. Додати сироватку та харчову соду, збити блендером до однорідної маси, додати олію.
  3. Поступово до рідкої основи всипати просіяне борошно, все перемішати до однорідної консистенції.
  4. Випікати млинці на добре розігрітій сковороді до готовності з обох боків.

Зелені млинці зі шпинату

Інгредієнти:

  • Яйця – 2 шт.
  • Борошно – 280 г
  • Молоко – 500 мл
  • Олія – 1 ст. л.
  • Цукор – 2 ст. л.
  • Сіль – 0,5 ч. л.
  • Шпинат – 1 пучок

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі