Гарні новини: синоптики дали прогноз на осінь 2023

Поділитися
Гарні новини: синоптики дали прогноз на осінь 2023 © Василь Артюшенко, ZN.UA
Стрімке похолодання може спричинити навантаження на українську енергосистему.

Минулорічна осінь та зима були доволі теплими, що допомогло українцям легше пережити постійні ракетні удари РФ по критичній інфраструктурі. Цьогорічна осінь стрімко наближається і багато українців очікують її з острахом.

Кандидат географічних наук, старший науковий співробітник, зав.відділу прикладної метеорології та кліматології УкрГМІ ДСНС України та НАН України Віра Балабух  в інтерв'ю «Главреду» розповіла, якою буде осінь 2023 в Україні.

За її словами, спекотна погода в Україні протримається ще до кінця серпня, хоча температура повітря поступово знижуватиметься. Особливо це буде відчутно у нічні години.

Щодо прогнозу погоди на осінь, то за даними провідних світових прогностичних центрів, очікується, що осінь в Україні, ймовірно, буде теплою і сухою. Такі погодні умови будуть характерні особливо для першої половини осені.

«Середня за сезон температура повітря може бути на 1 градус Цельсія вищою порівняно з останніми десятиріччями. Це не означає, що такі аномально високі температури спостерігатимуться щодня, проте додатні аномалії температури переважатимуть, особливо на заході країни»,– пояснила вона.

Восени очікується і бабине літо, коли температура повітря різко підвищиться, а середній показник за добу буде перевищувати 15 градусів Цельсія.

«Поки що у нас триває класичне літо і сказати настільки завчасно, коли почнеться і скільки триватиме бабине літо, неможливо»,— підсумувала експертка.

Нагадаємо, якою буде зима 2023-2024 в Києві. Синоптики дали перші прогнози.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі