Скоро українці зустрічатимуть Новий рік. На свято прийнято збиратися разом з родиною та друзями. Традиційно на Новий рік готують різноманітні салати та закуски. Але на святковий стіл можна приготувати смачні домашні десерти.
Десерт із журавлини з вершками
Інгредієнти:
- 500 г журавлини
- 200 мл вершків для збивання
- 2 ст. л цукрової пудри
- 3 ст. л цукру
- 2 ст. л журавлинної наливки
Приготування:
- Всипати цукор на пательню, додати 1 ст. л води. На слабкому вогні розплавити цукор до рідкого стану.
- До отриманої маси додати журавлину та наливку. Збільшити вогонь і прогріти, струшуючи сковорідку, поки частина ягід не полопається. Готову суміш остудити.
- Вершки збити з цукровою пудрою.
- Розкласти порційно по склянках (або креманках) журавлину. Зверху прикрасити вершками.
- Десерт поставити у холодильник на одну годину.
ВАС ЗАЦІКАВИТЬ
Десерт без випічки «Тірамісу»
Інгредієнти:
- 300 г – печиво савоярді
- 300 г – маскарпоне
- 350 г – вершки
- 4 ст. ложки – пудра цукрова
- 150 мл – кава
- 1 ст. ложка – коньяк (або ром)
Приготування:
- Сир маскарпоне розтерти з пудрою.
- Збити вершки, повільно вводити в сирну масу.
- Каву змішати з коньяком (ромом). Вимочити печиво в отриманій рідині.
- Вимочене печиво розкласти у форми, залити шаром крему, знову шар печива, потім ще один шар крему.
- Зверху десерт можна прикрасити тертим шоколадом або какао.
- Десерт поставити в холодильник на три години.
Імбирне печиво
Інгредієнти:
- 200 г борошна
- 100 г цукру
- 0,5 ч. л соди
- 1 ч. л меленого імбиру
- 1 ч. л меленої кориці
- 1 яйце
- 100 г вершкового масла
- 30 мл молока
Приготування:
- Тепле вершкове масло збити з цукром. Додати молоко, яєчний жовток, ретельно перемішати.
- Порціями ввести муку. Додати соду, імбир і корицю. Замісити тісто і прибрати в холод на 20 хв.
- Стіл присипати борошном і розкатати тісто в тонкий пласт. Формочками вирізати печиво.
- Викласти на лист і випікати 8-10 хв у духовці при 180 °С.
- Готове печиво за бажанням прикрасити глазур’ю.