До святкового столу: смачні рецепти десертів

Поділитися
До святкового столу: смачні рецепти десертів © freepik/freepik
Ці десерти можна приготувати на Новий рік.

Скоро українці зустрічатимуть Новий рік. На свято прийнято збиратися разом з родиною та друзями. Традиційно на Новий рік готують різноманітні салати та закуски. Але на святковий стіл можна приготувати смачні домашні десерти.

Десерт із журавлини з вершками

Інгредієнти:

  • 500 г журавлини
  • 200 мл вершків для збивання
  • 2 ст. л цукрової пудри
  • 3 ст. л цукру
  • 2 ст. л журавлинної наливки

Приготування:

  1. Всипати цукор на пательню, додати 1 ст. л води. На слабкому вогні розплавити цукор до рідкого стану.
  2. До отриманої маси додати журавлину та наливку. Збільшити вогонь і прогріти, струшуючи сковорідку, поки частина ягід не полопається. Готову суміш остудити.
  3. Вершки збити з цукровою пудрою.
  4. Розкласти порційно по склянках (або креманках) журавлину. Зверху прикрасити вершками.
  5. Десерт поставити у холодильник на одну годину.

Десерт без випічки «Тірамісу»

Інгредієнти:

  • 300 г – печиво савоярді
  • 300 г – маскарпоне
  • 350 г – вершки
  • 4 ст. ложки – пудра цукрова
  • 150 мл – кава
  • 1 ст. ложка – коньяк (або ром)

Приготування:

  1. Сир маскарпоне розтерти з пудрою.
  2. Збити вершки, повільно вводити в сирну масу.
  3. Каву змішати з коньяком (ромом). Вимочити печиво в отриманій рідині.
  4. Вимочене печиво розкласти у форми, залити шаром крему, знову шар печива, потім ще один шар крему.
  5. Зверху десерт можна прикрасити тертим шоколадом або какао.
  6. Десерт поставити в холодильник на три години.

Імбирне печиво

Інгредієнти:

  • 200 г борошна
  • 100 г цукру
  • 0,5 ч. л соди
  • 1 ч. л меленого імбиру
  • 1 ч. л меленої кориці
  • 1 яйце
  • 100 г вершкового масла
  • 30 мл молока

Приготування:

  • Тепле вершкове масло збити з цукром. Додати молоко, яєчний жовток, ретельно перемішати.
  • Порціями ввести муку. Додати соду, імбир і корицю. Замісити тісто і прибрати в холод на 20 хв.
  • Стіл присипати борошном і розкатати тісто в тонкий пласт. Формочками вирізати печиво.
  • Викласти на лист і випікати 8-10 хв у духовці при 180 °С.
  • Готове печиво за бажанням прикрасити глазур’ю.
Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі