Через обстріли окупантів на Запоріжжі та Дніпропетровщині зайнялися поля, знищено 20 га пшениці

Поділитися
Через обстріли окупантів на Запоріжжі та Дніпропетровщині зайнялися поля, знищено 20 га пшениці
На щастя, людських жертв внаслідок бомбардувань загарбників немає. 

7 липня російські окупаційні війська обстріляли Запорізьку область, внаслідок чого зайнялися поля. Вогонь також перекинувся на Дніпропетровщину, де знищив 20 га пшениці. Про це повідомив голова Дніпропетровської обласної ради Микола Лукашук у Telegram

За словами посадовця, вдень росіяни обстріляли Апостолівську громаду та Зеленодольськ, але, на щастя, обійшлося без суттєвих руйнувань та людських жертв. Сильніше постраждала Великомихайлівська громада.

«Ворог бив по Запорізькій області, внаслідок чого там зайнялися поля. Вогонь перекинувся і на землі нашої Великомихайлівської громади, що у Синельниківському районі. Знищено близько 20 га пшениці, пожежа самоліквідувалась», – написав Лукашук.

Голова Дніпропетровської облради зазначив, що на території інших громад та населених пунктів області минулої доби було тихо. 

Раніше повідомлялося, що через війну урожай зернових в Україні в 2022 р. буде на 20% нижчим, ніж у 2021. За оцінкою експертів, Україна має достатньо зерна, щоб забезпечити себе до кінця поточного року.

Питання спроможності України виростити достойний урожай в умовах інтенсивних бойових дій цікавить не тільки її жителів, а й споживачів далеко за її межами. Про прогнози на поточний маркетинговий рік читайте в статті Лариси Гук і Сергія Следзя «Наперекір війні: майбутнього врожаю вистачить і собі, і на експорт».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі