Американський ракетний есмінець направляється в Чорне море для участі у Sea Breeze-2021

Поділитися
Американський ракетний есмінець направляється в Чорне море для участі у Sea Breeze-2021 Фото: twitter. com/USNavyEurope
У навчаннях беруть участь понад 30 країн світу.

Американський ракетний есмінець USS Ross направляється в Чорне море, щоб взяти участь в щорічних міжнародних навчаннях Sea Breeze-2021.

Про це йдеться в акаунті посольства США в Twitter.

"Американський ракетний есмінець USS Ross направляється в Чорне моря для участі в щорічних навчаннях Sea Breeze з більш ніж 30 країнами з усього світу", - йдеться в повідомленні.

Багатонаціональні навчання Sea Breeze-2021 проводяться щорічно. Їх проведення не відбулося у 2003, 2006 і 2009 роках. Співорганізаторами маневрів виступили Україна і США.

Sea Breeze-2021 цього року заплановані з 28 червня по 10 липня. Очікується, що вони стануть наймасштабнішими за останні 20 років.

З української сторони в навчаннях візьмуть участь 24 одиниці кораблів, катерів і 17 літаків, а також десятки одиниць озброєння і військової техніки, сказав головнокомандувач ЗСУ генерал-полковник Руслан Хомчак.

Маневри військ відбудуться в Одесі, Очакові, Дністровському лимані, Кінбурнській косі, островах Зміїний і Первомайський, дельті річки Дунай та інших районах півдня України.

21 червня Шостий флот США оголосив про участь у щорічних маневрах Sea Breeze 2021 спільно з ВМС України.

23 червня Москва попросила США відмовитися від морських навчань, через те, що вони, за висловом співробітників МЗС РФ, "заохочують мілітаристські настрої в Києві".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі