Цього тижня в Україні спостерігається зростання цін на моркву. Це сталося через підвищення торгівельної активності в цьому сегменті ринку. Про це повідомили аналітики проєкт EastFruit.
Так, станом на 28 лютого, моркву відвантажували по 27-34 грн/кг ($0,65-0,82/кг), що в середньому на 10% дорожче, ніж тижнем раніше. Підвищувати відпускні ціни у цьому сегменті фермерам дозволяє відразу кілька чинників.
«Насамперед подорожчанню сприяє підвищений попит на цю продукцію: моркву активно закуповують як гуртові компанії, так і роздрібні мережі. При цьому пропозиція на ринку якісних коренеплодів дещо обмежена, оскільки ряд господарств воліє утримуватися від продажу в очікуванні подальшого зростання цін», – йдеться у повідомленні.
Аналітики додали, що зараз ціни на моркву в Україні в середньому в 3,6 раза вищі, ніж за аналогічний період минулого року. Але учасники ринку не виключають, що тенденція зростання цін може бути тимчасовим явищем. Вони додали, що подальше подорожчання може мотивувати фермерів розпочати розпродаж моркви зі сховищ, що призведе до збільшення постачання і, як наслідок, до зниження цін.
Раніше ми писали, що в Україні знизилася ціна на білокачанну капусту.