Перехід на літній час: коли він буде цього року

Поділитися
Перехід на літній час: коли він буде цього року © freepik/freepik
Восени українці перейшли на зимовий час.

Кожного року в Україні двійчи переводять годинники — восени та навесні. Вже цього тижня необхідно буде перевести стрілки на годину вперед — на літній час.

Коли переводять годинники на літній час 2024

Цього року перехід відбудеться вночі, з 30 на 31 березня. О третій годині ночі годинники переведуть з 03:00 на 04:00. На більшості сучасних гаджетів ця опція автоматична. Тому чекати 03:00 для цієї процедури не потрібно, але обов’язково має бути увімкнений інтернет.

Це відбувається для того, щоб адаптувати робочі години під світловий день. Як наслідок, працівники мають змогу раніше починати роботу. Крім цього, існує ще одна причина для переведення — економія електроенергії.

Чому Україна знову переходить на літній час

Переведення стрілок двічі на рік здійснюють згідно з постановою КМУ №509 від 13 травня 1996 року «Про порядок числення часу на території України».

Питання відмови від переводу годинників обговорювалося Верховною Радою та громадськими діячами неодноразово, але досі залишається невирішеним. Востаннє 2021 року законодавча ініціатива про відмову від переходів на літній та зимовий час не пройшла в парламенті друге читання, так і не набравши достатньої кількості голосів на свою підтримку.

Нагадаємо, як підготувати організм до переходу на літній час. Переведення годинників може позначитися на здоров'ї.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі