Бойовики повністю заблокували п'ять з семи КПВВ у Донбасі

Фото
Поділитися
Через КПВВ «Щастя» і періодично пропускають гуманітарні вантажі міжнародних організацій, для українських громадян шлях закритий.

Російські окупанти заблокували роботу контрольних пунктів в'їзду-виїзду «Щастя», «Гнутове», «Золоте» в Луганській та КПВВ «Майорське» і «Мар'їнка» в Донецькій області. Через дії бойовиків російсько-окупаційних формувань у зоні проведення операції Об'єднаних сил нормально функціонують лише КПВВ «Станиця Луганська» і «Новотроїцьке», повідомили в пресцентрі штабу ООС у неділю, 15 серпня.

За рішенням командування ООС усі українські КПВВ працюють щодня з 8:00 до 16:00. Однак фактичні пропуск громадян через лінію розмежування щодня здійснюється лише в Станиці Луганській. У Новотроїцькому в людей є можливість пройти КПВВ по понеділках і п'ятницях, коли бойовики розблоковують рух дорожнім коридором.

За минулий тиждень через КПВВ «Станиця Луганська» на окуповану територію потрапили 8991 соба, у зворотному напрямку - 7460. У порівнянні з попереднім тижнем пасажиропотік зменшився на 33%.

У бік окупованого Донецька через КПВВ «Новотроїцьке»  пройшли 660 осіб і 67 транспортних засобів. 504 людини і 88 автомобілів перетнули лінію розмежування, попрямувавши на вільну територію України.

Прикордонники виявили у чотирьох осіб, які слідували на підконтрольну територію, документи з ознаками підробки. Інформацію про можливі злочини передали поліції.

У штабі наголосили, що всі громадяни, які прибувають з ОРДЛО, повинні проходити обов'язковий температурний скринінг, бути в захисних масках або респіраторах і дотримуватися дистанції з урахуванням спеціально нанесеною на КПВВ розмітки.

Крім того, громадяни повинні дати згоду на проведення заходів обов'язкової самоізоляції з використанням єдиного електронного сервісу «Вдома» або обсервації. Іноземцям для перетину лінії розмежування необхідно мати при собі страховий поліс.

З літа 2020 року в зоні ООС працюють лише два КПВВ: «Станиця Луганська» та «Новотроїцьке».

Щоденний пропуск громадян через лінію розмежування здійснюється тільки в Станиці Луганській. У Новотроїцькому у людей є можливість пройти КПВВ по понеділках і п'ятницях, коли бойовики розблокують рух дорожнім коридором. Через КПВВ «Щастя» і «Новотроїцьке» бойовики пропускають гуманітарні вантажі Червоного Хреста і ООН.

Таким чином, КПВВ «Щастя», «Гнутове», «Золоте» в Луганській та КПВВ «Майорське» і «Мар'їнка» в Донецькій області залишаються закритими для цивільного населення.

Російські окупанти заблокували роботу КПВВ під приводом карантину. Тримаючи людей без доступу до українських пенсій і соцвиплат, бойовики домагаються створення пропагандистської картинки «геноциду народу Донбасу».

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі