Національний театр ім. Івана Франка представив нову версію легендарної п'єси "Украдене щастя": фотогалерея

ZN.UA Ексклюзив Фото
Поділитися
Нову версію "Украденого щастя" представили на честь столітнього ювілею столичних франківців.

Одна з найпопулярніших в українській літературі та найбільш знакова для театру п'єса Івана Франка "Украдене щастя" під завісу ювілейного 100-го сезону повернулася на сцену Національного академічного драматичного театру імені Івана Фанка. Про це повідомив фотокореспондент ZN.UA Василь Артюшенко.

Режисер Дмитро Богомазов запропонував глядачам принципово іншу версію легендарної п'єси, у якій відійшов від соціально-побутових та етнографічних подробиць.

"Історія трикутника Микола-Анна-Михайло трансформована в багатошарову психологічну притчу не лише про неможливість побудови щастя на нещасті іншого і не лише про "вкрадене" щастя і жадання своєрідного  реваншу, що  керує героями. Конфлікт протистояння оголений до глибинних, сутнісних категорій людського існування: обітниця, зрада, пристрасть, честь, совість, прощення", - повідомила пресслужба театру.

Зазначається, що режисер уникає конкретної відповіді: що, або хто керує вчинками героїв.

"Бог? Фатум? Чи вир цього незбагненного виміру, який затягує, спокушає, бавиться долями, обіцяє, заманює, доводить людину до шаленства, коли вона, втрачаючи себе, переступає межу людських законів та Божих заповідей.  вже не людина - істота, насолоджуючись сподіяним, не контролюючи себе, власноруч затягує зашморг безвиході", - додали в пресслужбі.

Головні ролі виконали артисти театру Олександр Печериця, Тетяна Міхіна та Дмитро Рибалевський.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі