У ході дослідження вчені спостерігали за групою чоловіків, які страждали від ожиріння, але були здорові по всім іншим параметрам. Після їжі кожен з випробовуваних їв по три унції (унція дорівнює приблизно 28 грам) арахісу. Контрольна група з'їдала ту ж їжу за винятком горіхів. Через 30,60, 120 і 240 хвилин вчені брали у представників обох груп кров на аналіз.
Вчені встановили, що зміст триглицеринів (розчинених в крові жирів) у чоловіків, які вживали арахіс, зменшився приблизно на 32% порівняно з пацієнтами контрольної групи.
Попередні дослідження показали, що після прийому їжі спостерігається загальне підвищення рівня ліпідів у крові. Цей процес збільшує ризик розвитку серцево-судинних захворювань, які є основною причиною смерті в розвинених країнах світу.
Раніше вчені встановили, що вживання в їжу волоських горіхів впливає на мікрофлору кишечника таким чином, що знижує ймовірність захворювання на колоректальний рак.