Виглядає все таким чином: людина нахиляється над посудиною, схожою на круглий акваріум. Бере до рота скляну соломинку і буквально вдихає страву. Наприклад, так можна спробувати лимонний пиріг. Розробники стверджують, що смак пирога, який вдихається, не відрізнити від реального.
Основна перевага винаходу - подібна трапеза не загрожує набором зайвої ваги, однак задовольняє смакову потребу в чомусь солодкому. Створили цю машину вчені з Гарварду під керівництвом професора Девіда Едвардса. Він впевнений, що вже цієї осені Le Whaf стануть продавати у Франції за цілком помірною ціною, а це гарантує популярність пристрою.
Le Whaf можна використовувати навіть для вдихання алкоголю. Точно вийде подихати віскі. Для цього необхідно налити в основу пристрою 50 мілілітрів напою. Подихати їжею - вже завдання складніше. Якщо ви хочете спробувати томатний суп, то попередньо потрібно купити його особливу рідку версію, створену групою Едвардса.
Наливши рідину в основу, необхідно натиснути на кнопку і хмара диму моментально заповнить скляну посудину. Щоб випустити дим, збоку є носик. До того як хмара осяде проходить в середньому хвилина. У самому ж пристрої відбуваються більш складні речі, ніж звичайна конденсація і випаровування. Пристрій наповнено п'єзоелектричними кристалами, які швидко вібрують, коли пристрій увімкнений, тим самим, створюючи ультразвукові хвилі.
Ці хвилі дозволяють чергувати високий і низький тиск у рідині, що призводить до її закипання і в підсумку перетворення на маленькі краплі, що схожі на хмару.
За матеріалами worldnews