Вчені створили свиней без сала

Поділитися
Вчені створили свиней без сала Виведені свині мають менший відсоток жиру © agronews.ua
Дослідники використовували методи генної інженерії.

Вчені за допомогою методу редагування геному CRISPR вивели свиней, тіло яких містить менший відсоток жиру, повідомляє BGR.

Як відзначають дослідники, незважаючи на менший відсоток жиру, виведені свині володіють кращою терморегуляцією. У поросят з'явився ген UPC1, що відповідає за терморегуляцію. Цей ген є у більшості ссавців, але свині його позбавлені, тому їм для регуляції температури тіла потрібен товстий шар жиру.

У цілому вчені провели 13 спроб редагування геному, три з яких завершилися вдало. У результаті народилися 12 поросят. Коли свині зросли, виявилося, що їхній жировий прошарок на 24% менше, ніж у немодифікованих тварин. Свині мають кращу терморегуляцію завдяки прискореному метаболізму. За словами дослідників, вони абсолютно здорові.

Раніше повідомлялося про те, що в китайському місті Тяньцзінь планується відкриття найбільшого у світі центру по клонуванню тварин. У центрі будуть клонувати корів, коней і собак. Центр буде включати в себе лабораторії, генний банк, а також експозиційні зали. Офіційно озвучена мета створення центру – розвиток тваринництва в країні.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі