У ході дослідження вчені простежили за змінами дієти 74 тисяч дорослих протягом 12 років (з 1986 по 1998 рік) і ризиком смерті в наступні 12 років. Дані були отримані з двох масштабних досліджень, учасники яких відповідали на питання про їхню дієт кожні чотири роки, а про спосіб життя і здоров'я кожні два роки.
У результаті було встановлено, що збільшення показників якості раціону на 20% зменшує ризик передчасної смерті на 8-17%, а зниження його якості збільшувало ризик передчасної смерті на 6-12%. Навіть ті люди, хто вів здоровий спосіб життя, але став вживати більше здорової їжі, в середньому жили довше за тих, хто не змінював свої звички.
Раніше повідомлялося про те, що вчені знайшли білок, введення якого допоможе зупинити старіння. Випробування на мишах підтвердили, що введення в організм "омолоджуючого" білка помітно покращує фізичний стан тварин. Також у літніх гризунів різко знижувалися шанси померти від серцевих захворювань. Дане відкриття дає людям надію на те, що вони зможуть жити довше.