Зазначається, що дослідники виділили феноли з оболонки какао-бобів і простежили за тим, який вплив вони чинять на адипоцити білого жиру. Виявилося, що водний екстракт впливає на перетворення клітин на бурий жир і тим самим запобігає резистентності до інсуліну.
Адипоцити білого жиру - це жирові клітини, які містять одну велику краплю жиру в цитоплазмі. Вони відрізняються від клітин бурого жиру тим, що в цитоплазмі останніх накопичується безліч маленьких крапель жиру. Ці два різновиди розрізняють, відповідно, за кольором, який визначається наявністю (бурий) або відсутністю (білий) мітохондрій.
У разі пошкодження мітохондрій, адипоцити накопичують занадто багато жиру і запускається механізм роботи макрофагів. Через цу жирова тканина запалюється, клітини перестають сприймати глюкозу, яка накопичується в крові. Потім виробляється резистентність до інсуліну, що, в свою чергу, призводить до розвитку діабету. У ході дослідження вчені намагалися зрозуміти, чи можуть феноли зменшити пошкодження мітохондрій.
Коли автори впливали на адипоцити фенольним екстрактом in vitro, запускався процес потемніння жирових клітин, який свідчить про те, що в клітинах відновлювалися мітохондрії. Тому дослідники зробили висновок, що споживання речовин екстракту може запобігти мітохондріальній дисфункції, яка призводить до стікості до інсуліну. Вони припускають, що феноли можна витягати з лушпиння, щоб додавати в продукти, підвищуючи цінність останніх.
Раніше повідомлялося про те, що вчені виявили випадки зараження хворобою Альгеймера. Хвороба була занесена в організм разом з гормонами росту людини. Таким чином розслідування встановило, що медичні процедури можуть бути джерелом зараження смертельною хворобою, яка до цього вважалася незаразною.