Вчені вважають споживання м'яса однією з причин глобального потепління

Поділитися
Вчені вважають споживання м'яса однією з причин глобального потепління До 2050 року зростання споживання м'яса в світі може зрости на 70% © rus-img2.com
Викиди вуглекислого газу від тваринництва дорівнюють викидам всіх автомобілів, поїздів, кораблів і літаків на планеті.

У новому звіті лондонського Королівського інституту міжнародних відносин "Мінливий клімат, мінливі дієти: шляхи до скорочення споживання м'яса" говориться, що без спільних зусиль з подолання надмірного споживання м'яса буде неможливо запобігти глобальне потепління на 2ºC.

На тваринництво припадає 15% викидів вуглекислого газу на планеті, що приблизно дорівнює викидам всіх автомобілів, поїздів, кораблів і літаків на Землі.

Один з найвищих рівнів споживання м'яса – в США, де на людину доводиться приблизно 250 г м'яса в день. У країнах, що розвиваються по мірі зростання рівня життя споживання м'яса стрімко зростає. Якщо цей процес не контролювати, то до 2050 року зростання споживання м'яса в світі зросте на 70%.

Світовий банк повідомляє, що, якщо не будуть вжиті достатні заходи для запобігання глобального потепління, до 2030 року кількість бідних людей у світі може зрости на 100 млн осіб.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі