У ході дослідження вчені встановили, що EGCG впливає на аполіпопротеїн А1 (apoA-I), білок-носій "хорошого холестерину". Відомо, що "чистий" протеїн apoA-I накопичується з віком та при деяких умовах може стимулювати відрив накопичених на стінках судин білкових бляшок - саме так "запускається" інфаркт. Додавши apoA-I в чай, вчені нагрівали його в мікрохвильовці, показавши, що в результаті EGCG зв'язується з білковими нитками і стимулює їхнє руйнування з утворенням нешкідливих фрагментів.
Разом з тим, дослідники підкреслюють, що результати дослідження ще не означають, що активне споживання чаю сповільнить розвиток коронарної недостатності. Більш дієвий спосіб добитися цього - відмова від паління, достатні фізичні навантаження, збалансоване харчування і відсутність стресів.
Раніше повідомлялося про те, що вчені винайшли універсальні ліки від хвороб мозку. Ці ліки розбивають бляшки в мозку у мишей, заражених хворобою Альцгеймера або Паркінсона, і покращують когнітивні і запам'ятовуючі функції мозку тварини.