У ході дослідження вчені провели експерименти на 50 мишах, у рамках яких вводили їм антиоксиданти, витягнуті з апельсинів, лаймів і лимонів. Вчених, зокрема, цікавила дія таких сполук, як гесперидин, ериоцитрин і ериодиктіол. Дослідники розбили тварин на кілька груп. Гризуни в одній з яких харчувалися стандартною дієтою, у другій - дієтою з великим вмістом жирів, а в інших - багатою жирами і одним з трьох флавоноїдів.
Вчені встановили, що проста жирна їжа сприяла збільшенню концентрації в крові тіобарбитурової кислоти (ТБК) - маркера клітинного пошкодження. Однак гесперидин, ериоцитрин і ериодиктіол знижували рівень ТБК на 50%, 57% і 64%, відповідно. У гризунів, які отримували ериоцитрин і ериодиктіол, також зменшувалась кількість накопиченого жиру.
Раніше вчені заявили про те, що ожиріння викликає запалення у всіх органах і порушення роботи гормонів, що тягне за собою розвиток раку, хвороб серця, інсульти і проблеми з кістками.