Створений українською командою робот отримав нагороду на змаганнях Robotex 2021

Поділитися
Створений українською командою робот отримав нагороду на змаганнях Robotex 2021 Робот української команди посів друге місце у проходженні лабіринту на швидкість © Новое время
Робот посів друге місце у проходженні лабіринту на швидкість.

Команда з України взяла участь у найбільших у Європі змаганнях з робототехніки, що проходили у Таллінні. Українці брали участь із власним роботом 101 Quantum, який посів друге місце у номінації Maze Solving, повідомляє НВ.

Maze Solving - проходження роботом лабіринту на швидкість. Робот, створений українською командою, став другим із двох десятків апаратів з усієї Європи.

Зазначається, що Maze Solving – найскладніша номінація. Перед початком змагань будується великий лабіринт розмірами 2,5 на 2,5 метри з тупиковими шляхами. План лабіринту до старту змагань тримається у секреті.

Роботи-машинки можуть попередньо вивчити маршрут та запам'ятати правильний шлях. На вивчення та проходження лабіринту дається п'ять хвилин. Судді враховують як швидкість проходження лабіринту, так і здатність робота знайти вихід і пройти маршрут повністю.

Перше місце посіла команда, робот якої подолав маршрут за 36 секунд. Це була єдина команда, апарат якої зміг повністю пройти лабіринт. Робот українців не доїхав до фінішу три повороти, на проходження маршруту йому знадобилося 28 секунд. Робот, котрий посів третє місце, не доїхав до фінішу 14 поворотів.

Друге місце команда Robocode посіла зі складом команди інженерів: Євген Пунов, Євген Петрікеєв, Єгор Сомов та Ярослав Демченко. Середній вік української команди – 21 рік. Наймолодшому учаснику 16 років, найстаршому – 25. При цьому середній вік команд, що бере участь у Robotex – 35+ років.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій та культури.

Раніше учениця столичної школи №125 Вікторія Віджак виборола перше місце в міжнародному змаганні школярів з нейронаук International Brain Bee, тим самим стала найкращим мозкознавцем світу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі