Звичка "заїдати" негативні емоції певними стравами пов'язана з дитячими спогадами, вважають вчені.
До такого висновку прийшла команда дослідників з Бафало, пише Metro.
"Якщо твоя мама готує тобі щось, коли ти дитина, ця їжа починає асоціюватися з тією турботою, яку вона дала тобі в той час", - стверджує психолог і головний дослідник Шира Габріель.
"Якщо турбота була хорошою, зв'язок теж буде хорошим. Тут йдеться не про більше, ніж просто їжу", - додає вона.
Такі висновки дослідники зробили, вивчивши звички, пов'язані з харчуванням, сотні людей на підставі щоденників. Люди, які, за їх словами, мали сильні зв'язки з батьками, більше покладалися на їжу в якості "антидепресанта", ніж ті, у кого такі зв'язки були більш слабкими.
"Ви не думаєте, "я їм Мак і сир, тому що сьогодні я відчуваю себе самотньо і мені потрібна моя мама." Але це, власне, частина того, що відбувається", - зазначає дослідник.