Прозорий телевізор, «розумні» молюски та звукопоглинаюча маска: що показали на CES-2024

Відео
Поділитися
Прозорий телевізор, «розумні» молюски та звукопоглинаюча маска: що показали на CES-2024 CES проходила з 9 по 12 січня © EPA-EFE/CAROLINE BREHMAN
На виставці традиційно презентували найцікавіші розробки.

З 9 по 12 січня в Лас-Вегасі відбулася виставка Consumer Electronics Show (CES), на якій провідні світові бренди, такі як Sony, Samsung, NVIDIA, LG, Asus, Lenovo та інші, представили свої новітні розробки. Цього року, що не дивно, особлива роль відводилася продуктам із використанням штучного інтелекту.

ZN.UA зібрало кілька найцікавіших новинок виставки.

Прозорий телевізор

Самою ідеєю прозорого телевізора чи екрана вже нікого не здивуєш, подібні розробки різні компанії представляли протягом кількох останніх років. Але LG Signature OLED T відрізняється тим, що він дійсно прозорий, а ще позбавився масивних рамок. Крім того, це реальний телевізор, а не демонстрація технології, хоч дата старту продажів ще не названа.

Телевізор повністю бездротовий, а користувач може змінювати ступінь прозорості: робити його повністю прозорим або звичайним телевізором.

«Пристрій для всього»

Компанія під назвою Rabbit представила пристрій Rabbit R1 - альтернативу голосовим помічникам, але вміщену в щось схоже на ігрову консоль. Він оснащений сенсорним екраном діагоналлю 2,88 дюйма, камерою, що обертається, кнопкою навігації і батареєю.

За словами розробників, цей кишеньковий помічник може виконувати за користувача побутові завдання: викликати таксі, замовити квитки. Для того щоб він почав працювати, достатньо віддати відповідну голосову команду. При цьому, Rabbit R1 оснащений штучним інтелектом, тому зможе працювати з будь-яким додатком на смартфоні. Він вивчає, як користувач взаємодіє з ними, запам'ятовує та повторює.

Вартість пристрою складає 199 доларів. У компанії заявили, що вже отримали замовлення на 10 тисяч Rabbit R1.

Розумне кільце для жінок

Кільце Evie Ring від компанії Movano Health призначене для моніторингу жіночого здоров'я. Воно відстежує основні цикли: сну, менструальний, фізичної активності, а потім показує у додатку, як спосіб життя впливає на здоров'я.

Розумний бінокль для спостереження за птахами

Пристрій Swarovski Optic AX Visio призначений насамперед для тих, хто любить спостерігати дику природу. Бінокль має поле зору до 900 метрів, а вбудований штучний інтелект зможе розпізнати до дев'яти тисяч видів птахів та дрібних тварин.

Гаджет для створення голограм

Пристрій Holobox представила компанія Holoconnects. Він є великою коробкою, схожою на телефонну будку. Всередину можна вивести голограму співрозмовника на повний зріст. Для того, щоб користуватися пристроєм, потрібне біле тло – для того, щоб камера могла розпізнати людину.

Модульні машини

Компанія Kia представила концепт електричного автомобіля PV5, який можна трансформувати під конкретні завдання. Мінівен може перетворитися на вантажівку, але кабіна водія та шасі залишаються незмінними. Для збирання електрокарів у Південній Кореї будують новий завод, який планують відкрити у 2025 році.

Звукопоглинаюча маска

Досить дивна на вигляд конструкція призначена для захисту користувачів від можливого прослуховування.

«Ми розробили спеціальний додаток, який покаже наскільки велика ваша «звукова бульбашка». Наприклад, ви летите в літаку і не хочете, щоб людина поряд вас чула. Додаток покаже, на яких відстанях ви «вловимі» та «розбірливі»», - розповів Готьє Дарідон, інженер зі зв'язків у Skyted, яка розробила пристрій.

Даридон сам продемонстрував, на що здатна розроблена маска. Так, якщо її носій говорить нормальним голосом, його можна добре почути через навушники. Якщо ж людина поруч стоїть без навушників і, відповідно, сказане їй не призначається, він зможе розібрати окремі слова. Де можна застосовувати цю маску, поки що невідомо.

«Розумні» молюски

До раковин молюсків та устриць пропонують кріпити спеціальний датчик. Він відстежуватиме зміни в раціоні, розмноженні, реакцію на стрес, що дозволить прогнозувати якість води та потенційні забруднення.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі