Нові iPhone і годинник: що Apple показала на презентації

Поділитися
Нові iPhone і годинник: що Apple показала на презентації

На презентації 7 вересня 2022 року компанія Apple показала нову лінійку iPhone 14. Оновлена ​​модель стала потужнішою та швидшою, ніж раніше. А вся лінійка зазнала деяких суттєвих змін. Про них підготували статтю фахівці інтернет-магазину Stylus.

Склад та дизайн лінійки

Цього разу Apple все ж таки відмовилася від мініатюрних версій телефонів. І тепер вся лінійка складається з таких моделей:

- iPhone 14;
- iPhone 14 Plus;
- iPhone 14 Pro;
- iPhone 14 Pro Max.

Дизайн смартфонів залишився таким самим, як був у попередника, тому що сподобався користувачам, і сенсу змінювати його не було. Базова модель та Max отримали глянсову скляну задню панель, а «прошки» – матову. Обидва варіанти стійкі до подряпин та падінь. Також пристрої відрізняються за розміром. База і Про отримали діагональ 6,1 дюйма, а Плюс і Про Макс – 6,7 дюйма. Порадувала і різноманітність кольорів корпусу.

Особливості екрана

Якість екрана впливає на комфорт використання телефону. В Айфонів із цим ніколи не було якихось значних проблем. Цього разу купертинівці теж небагато, але покращили якість дисплея. У ньому використовуються технології OLED та Retina, які дозволили збільшити щільність пікселів до 460 на дюйм. Вони ж забезпечують високу контрастність, чіткість та деталізацію картинки.

І, звичайно, найвагомішою і помітною зміною на екрані iPhone 14 стала відсутність "чубчика" у Про-моделей. Замість нього камера і датчик Face ID акуратно "врізані" в сам екран. Дисплей також отримав частоту оновлення до 120 Гц та максимальну яскравість до 1600 ніт. Навіть під яскравим сонцем ви можете спокійно взаємодіяти з екраном.

 

Поліпшення продуктивності iPhone 14

У кожній новій лінійці компанія проводить апгрейд як значний, і майже непомітний. Але так чи інакше, всі покращення в результаті призводять до покращення продуктивності та підйому потужності телефонів. iPhone 14 отримали такі оновлення:

  1. Процесори A15 та A16. Базова модель і Плюс працюють на 15 версії чіпа, завдяки чому їх продуктивність не опускається нижче за топові моделі минулої лінійки. А "прошки" отримали новий чіп A16. Такий апгрейд дозволить телефону залишатись актуальним ще довго.
  2. Оперативна пам'ять. Збільшений обсяг оперативної пам'яті забезпечує швидку та стабільну роботу Айфонів у режимі багатозадачності та при максимальному навантаженні. У iPhone 14 та Plus об'єм оперативної пам'яті – 6 Гб, а Pro та Pro Max – 8 Гб.
  3. Ємний акумулятор. З підвищенням продуктивності телефону потрібна і потужніша батарея, щоб пристрій не розряджався занадто швидко. Акумулятори нових iPhone 14 мають ємність від 3200 до 4325 мАг.

Накопичувальна пам'ять нових конфігурацій не отримала. Її обсяг залишився, як і в попередній лінійці, від 128 Гб до 1 Тб. Цей параметр впливає на вартість Айфонів і у більшому розгоні внутрішнього сховища потреби поки що просто немає.

Як змінилася оптика?

Оновлення камер Айфонів – одні з найбільш очікуваних. Складно сперечатися з тим, що у «яблучних» телефонів оптика набагато краща, ніж у більшості інших виробників. І компанія підтримує цю репутацію рік у рік.

Основний блок камер iPhone 14 і 14 Plus складається з двох об'єктивів (12 + 12 Мп), а «прошки» отримали по три. В останньому випадку це основна камера, ультраширококутна та телеоб'єктив. Їх роздільна здатність становить 48 + 12 + 12 Мп відповідно. Також стала доступна відеозйомка з роздільною здатністю 8К. Фронтальна камера теж отримала низку системних оновлень і роздільну здатність 12 Мп.

У режимах та можливостях зйомки теж з'явилися зміни, але їх краще «мацати» наживо. Порадує якість нічної зйомки та відмінний зум зі значно меншою зернистістю картинки. З новими можливостями та роздільною здатністю фото при нормальному освітленні складно відрізнити від студійних, зроблених на професійний фотоапарат.

Нові iPhone 14 точно здивують тих, хто користується старими лінійками. Але і в порівнянні з попередньою вони стали помітно спритнішими та потужнішими. Отже, якщо ви шукаєте максимально продуктивний телефон, зверніть увагу на новинку. Базова модель або максимально прокачана Pro Max вони перекриють будь-які потреби власника. А великий екран при необхідності швидко урізноманітнить дозвілля і дорослому, і дитині.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі