Предметом вивчення вчених була чутливість людей до кофеїну, хініну і пропилтіоурацилу – найбільш гірких речовин чаю, кави і більшості алкогольних напоїв. Дослідники вивчили генетичну інформацію 438 870 учасників британського банку даних Biobank. Їх цікавили гени, що відповідають за чутливість до перерахованих речовин.
Вчені порівняли результати з відомостями про те, що і скільки п'ють люди, що потрапили до вибірки. Виявилося, що 20% тих, чия ДНК дозволяє краще відчувати смак кофеїну, випивали по чотири і більше чашок кави на день. Схожа картина спостерігалася і з двома іншими речовинами.
Раніше вчені заявили про те, що вживання кави допомагає знизити ризик розвитку хвороб Альцгеймера і Паркінсона. У ході дослідження вчені вивчили те, яким чином три типи кави взаємодіють з тау-білками і бета-амілоїдами і, відповідно, здатні боротися з причиною деменції при нейродегенеративних захворюваннях.