Кава виявилася здатною знизити ризик розвитку аритмії

Поділитися
Кава виявилася здатною знизити ризик розвитку аритмії Каву зв'язали зі зниженим ризиком розвитку аритмії © truekyiv.com
Кожна додаткова чашка напою знижує ризик розвитку аритмії на 3%.

Вчені з Каліфорнійського університету в Сан-Франциско проаналізували вплив вживання кави на частоту серцевих скорочень людини. Вони з'ясували, що вживання цього напою здатне знизити ризик розвитку збоїв серцевого ритму, повідомляє «Популярная механика».

У ході дослідження вчені проаналізували дані про генетику, здоров'я і харчові звички більше 386 тисяч осіб, які зібрали за п'ять років. За період спостережень у майже 17 тисяч учасників діагностували аритмію.

Вчені з'ясували, що кожна додаткова чашка кави знижує ризик розвитку аритмії на 3%. Подальші аналізи показали аналогічне зниження ризику як фібриляції передсердь, так і надшлуночкової тахікардії.

Дослідники відзначили, що іноді людям, які страждають аритмією, забороняють пити каву, але, ймовірно, ця заборона не обґрунтована.

Підписуйтесь на наш Telegram-канал з новинами технологій і культури.

Раніше вчені з Університету штату Мічиган провели експеримент, який спростував зв'язок кофеїну з підвищенням продуктивності. За їхніми словами, кофеїн допомагає вирішувати найлегші завдання, але не впливає на виконання складніших.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі