Дослідники протягом 15 років спостерігали за 2856 австралійцями, яким на момент початку досліджень було мінімум 49 років. Вчені зосередилися на дієті учасників, а саме - споживанні їжі, багатої флавоноїдами - рослинними поліфенолами, що мають іпротизапальні властивості: флавоноїди містяться, наприклад, в зеленому чаї, цитрусових, червоному вині і темному шоколаді.
Проаналізувавши дані, вчені з'ясували, що високе споживання їжі, багатої флавоноїдами, знижує ризик розвитку макулодистрофії в літньому віці. Найбільш значущі ефект був досягнутий при споживанні апельсинів: автори повідомляють, що ті учасники, що повідомили про те, що їдять апельсини раз на день, на 60% рідше страждали від уражень сітківки при фінальному спостереженні.
Раніше повідомлялося про те, що вчені винайшли універсальні ліки від хвороб мозку. Ці ліки розбивають бляшки в мозку у мишей, заражених хворобою Альцгеймера або Паркінсона, і покращують когнітивні і запам'ятовуючі функції мозку тварини.