Змагання зі стрибків із трампліну на Олімпіаді-2022 закінчилися масовою дискваліфікацією

Поділитися
Змагання зі стрибків із трампліну на Олімпіаді-2022 закінчилися масовою дискваліфікацією Все через особливості костюмів © НОК України
Дискваліфіковані були основні лідери.

У ході фіналу першого в історії змішаного турніру зі стрибків із трампліну на Олімпіаді-2022 у Пекіні судді несподівано анулювали результати фавориток змагань.

Дискваліфікацію отримали медалістки попередніх Олімпіад Катаріна Альтхаус (Німеччина) та Даніела Ірашко-Штольц (Австрія), а також призерки чемпіонатів світу Сільє Опсет та Анне Один Стрем (Норвегія) та Сара Таканаші (Японія).

Причиною став той факт, що регламент стрибків із трампліну на Олімпійських іграх у Пекіні передбачає виконання спроб у костюмах, які мають обмеження за розміром. Це пов'язано з тим, що більший розмір костюма лижників може створювати перевагу в аеродинаміці.

Спеціальний контролер відстежує, наскільки костюм прилягає до тіла, і якщо норми перевищені, стрибок не зараховують. Комбінезон повинен бути на відстані не менше ніж 1 см і не більше 3 см від тіла.

"Не знаю, що й сказати. Вони вимірювали костюми зовсім інакше, використовуючи нову процедуру. Нам сказали стояти інакше, ніж ми це робили раніше", - сказала норвежка Опсет після своєї дискваліфікації.

Після анулювання результатів основних лідерів олімпійське золото виграла збірна Словенії, срібло дісталося ОКР, а бронза - Канаді.

Раніше повідомлялося, що чеська спортсменка встановила історичне досягнення на Олімпіаді в Пекіні.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі