Зіркові норвезькі біатлоністи виступили проти повернення росіян до міжнародного спорту

Поділитися
Зіркові норвезькі біатлоністи виступили проти повернення росіян до міжнародного спорту Йоханнес Бо не бачить причин повертати росіян уже зараз © Johannessen Sara/NTB Scanpix
Норвезькі спортсмени вважають позицію МОК з цього питання дивною.

Зірки норвезького біатлону висловилися категорично проти повернення російських та білоруських спортсменів на міжнародну арену на тлі продовження війни в Україні.

Слова братів Йоханнеса та Тар'єя Бо, а також Інгрід-Ланнмарк Тандреволл навів портал Nettavisen.

"Думаю, що це дивно. Ми ще не зовсім там. Я розумію, що у МОК має бути постійна дискусія, але якщо подивитися на ситуацію, то говорити тут нема про що. Ще зарано", – сказав Йоханнес Бо.

Його брат Тар'єй також розкритикував МОК:

"Очевидно, якою буде моя відповідь, тут нема про що говорити. Ви не можете повертати когось тільки тому, що минув якийсь час. Я не бачу змін відтоді, як їх усунули. Спочатку мають відбутися зміни, а потім можна буде це обговорювати. Вони зможуть повернутися, коли війна закінчиться. Це проста математика".

Тандреволл зазначила, що Росія використовує спорт на користь свого керівництва:

"Несподівано, наскільки це рішення є політизованим і як багато визначають гроші. Мабуть, я була дуже наївна раніше, думаючи, що це не так. Дуже наївно розділяти спорт і політику, принаймні, коли ви бачите, як Росія використовує спорт для залучення підтримки. Я думаю, що якщо ми повернемо їх, це може стати неправильним сигналом.

Нагадаємо, Міжнародний олімпійський комітет закликав допустити представників РФ та Білорусі до міжнародних змагань у нейтральному статусі за умови, що вони не були помічені в активній підтримці війни в Україні та дотримуються допінгового законодавства.

Раніше НОК України підтримав можливість бойкоту Олімпіади-2024 у разі допуску росіян та білорусів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі