Збірну Іспанії на батьківщині зустріли сотні тисяч уболівальників

Поділитися
У понеділок, 12 липня, збірна Іспанії, яка перемогла у Чемпіонаті світу у ПАР, повернулася на батьківщину. Зустріти тріумфаторів Мундіаля вийшли сотні тисяч людей, багато з яких не розходилися до самого ранку.

У понеділок, 12 липня, збірна Іспанії, яка перемогла у Чемпіонаті світу у ПАР, повернулася на батьківщину. Зустріти тріумфаторів Мундіаля вийшли сотні тисяч людей, багато з яких не розходилися до самого ранку.

Святкування розпочалися ще в аеропорту іспанської столиці. Потім гравці вирушили на урочистий прийом до короля Хуана Карлоса. Він подякував збірній за перемогу і заявив, що черговий успіх футболістів нового покоління повинен надихнути іспанську молодь.

У свою чергу прем'єр-міністр Хосе Луїс Родрігес Сапатеро у своєму виступі відзначив внесок до успіху капітана команди Ікера Касільяса та автора переможного гола у фіналі ЧС Андреса Іньєсти. Останній після цього вручив голові уряду футболку збірної з автографами всіх гравців і тренерів команди-чемпіона.

Як заявив Сапатеро, успіх збірної - це перемога і всіх попередніх поколінь іспанських футболістів, згадавши, зокрема, багаторічного капітана збірної Фернандо Йерро, який зараз обіймає посаду спортивного директора Федерації футболу Іспанії.

Після прийому у іспанського прем'єра переможці світової першості проїхали на відкритому автобусі центральними вулицями під вигуки захоплення сотень тисяч уболівальників. Свято продовжилося біля мосту Пуенте дель Рей, де пройшов святковий концерт.

У той же час володарів срібних медалей Чемпіонату світу у ПАР - збірну Нідерландів - на батьківщині у понеділок зустріли куди скромніше. Усього кілька десятків людей - працівників аеропорту - вітали футболістів оплесками та квітами. Тренер команди Берт ван Марвейк сказав невеличку промову, і на цьому церемонія зустрічі закінчилася.

Наставник, зокрема, зізнався, що його підопічні досі не можуть до кінця впоратися з емоціями і потребують відпочинку, перш ніж приймати участь у будь-яких урочистостях. Заходи, присвячені в цілому успішному виступу збірної Голландії, заплановані на вівторок. Команду, зокрема, чекає подорож до знаменитих каналів Амстердама.

За матеріалами: Вести.Ru, Бі-бі-сі, Эхо Москвы

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі