Збірній України слід додати в атаці, - експерти

Поділитися
Збірній України слід додати в атаці, - експерти Краще, швидше, розумніше - девіз збірної України на матч із Чорногорією © football.ua
Колишні футболісти збірної України вважають, що в поєдинку з Чорногорією українській команді слід бути більш агресивною в атакуючих діях.

Результат товариської зустрічі між Україною та Камеруном, а, як відомо, в ній була зафіксована нічия, змусив фахівців говорити про недоробки в атакуючих діях української збірної. Особливо в наступному поєдинку команди, в якому українці в рамках відбору до ЧС-2014 зустрінуться з Чорногорією.

"Багато хто очікував, що флангові гравці нашої команди Ярмоленко і Коноплянка будуть діяти значно гостріше при переході з оборони в атаку. Залишається сподіватися, що тренерський штаб вирішив не розкривати всіх карт перед матчем з Чорногорією", - вважає колишній гравець збірної України і Росії, кращий бомбардир чемпіонату світу-1994, а також автор п'яти м'ячів у ворота камерунської збірної в одній зустрічі Олег Саленко.

"Найголовніше - додати в атаці. Дуже багато чого буде залежати від того, в якому стані підійдуть до гри зі збірною Чорногорії Ярмоленко, Коноплянка і Гусєв", - зазначив Саленко.

"Хочеться, щоб у грі національної збірної було більше флангових проходів. Незважаючи на те, що вони були, якоїсь загрози так і не виникло. Не на своєму рівні зіграла середня лінія. Було б чудово знайти футболіста, який міг би віддати останній пас. Однак поки що таких не спостерігається...", - продовжує думку колишнього партнера по "Динамо", хавбек збірної 90-х Володимир Шаран.

Втім, як вважає Саленко у матчі з сильною командою Камеруну, яка дійсно здивувала багатьох своєю майстерністю і хорошою побудовою гри, все могло статися інакше, якщо б забив хтось із суперників у першому таймі.

"Впевнений, якщо б хтось із суперників забив м'яч у першому таймі, гра помітно пожвавилася б. Нічийний рахунок влаштовував обидві команди, тому ніхто особливо не рвався вперед - збірні чекають важливі матчі, і вони вирішили себе поберегти. Упевнений, в офіційних матчах все буде по-іншому".

"Футболісти нашої команди подумки налаштовані на поєдинок з чорногорцями, тому важливо було підтримати цей тонус. Хлопці хотіли перемогти, але, думаю, зараз це було не найголовнішим", - зазначив колишній нападник "Дніпра", "Спартака" і збірної України Сергій Нагорняк.

Що стосується корективів в ігрових діях українців, то на думку колишніх футболістів, окрім атакуючих дій, українцям слід додати в активності і ігровому мисленні на полі.

"Думаю, потрібно додати в бажанні, мотивації і агресії. Важкий сезон позаду, залишилася одна важлива гра, в якій потрібно віддати всі свої сили", - вважає Нагорняк.

"Думаю, після цієї зустрічі у Михайла Фоменка залишилося багато питань до своїх футболістів. Навряд чи головному тренеру сподобалося те, як діяли його підопічні у першому таймі. У другій половині зустрічі команда однозначно додала, були зроблені правильні заміни", - припускає Шаран.

"Але з іншого боку команда діє надто агресивно в тих моментах, коли треба діяти грамотно у колективному відборі м'яча. Часом, були ситуації, коли наших футболістів прибирали одним фінтом".

"Є питання до середньої лінії. Хотілося б, щоб той же Коноплянка створював гостроту протягом всієї гри, а не окремими відрізками. Женя - основний гравець збірної і хотілося б побажати йому стабільності, адже класу і майстерності йому не позичати. Бачу проблеми в лінії атаки. При всьому бажанні Зозулі цього поки що не достатньо", - говорить один з найкращих нападаючих в історії чемпіонатів України Іван Гецко.

Нагадаємо, що матч відбіркового турніру ЧС-2014 між Україною та Чорногорією відбудеться 7 червня о 21:30 у Подгориці. !zn

Читайте також:

Фоменко впевнений, що у нього є час прибрати "негатив" з гри збірної України

Україна зіграє з Англією в Києві, а з Польщею - у Харкові

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі