Збірна України з гандболу обіграла Словенію і зміцнила лідерство у відборі на ЧС-2015

Поділитися
Збірна України з гандболу обіграла Словенію і зміцнила лідерство у відборі на ЧС-2015 Сергій Онуфрієнко 8 разів розписався у воротах суперника © iSport.ua
Українські гандболісти зуміли здобути важливі два очки у протистоянні з півфіналістом попереднього світового форуму.

Збірна України з гандболу здобула другу перемогу у відбірковому циклі чемпіонату світу-2015, який відбудеться у Катарі: українці у Запоріжжі здолали сильну збірну Словенії 32:28, яка на попередньому форумі в Ісландії посіла 4-те місце.

Таким чином, у групі 3 кваліфікаційного етапу, в якій лише переможець отримає право на продовження боротьби за вихід на ЧС, українці закріпилися на першому місці, випереджаючи Швейцарію, Словенію та Люксембург. Наступний матч Україна проведе 2 січня - на домашньому майданчику підопічні Андрія Портного будуть приймати швейцарців. Мабуть, це буде один із ключових матчів першого раунду відбору.

Словенія прибула до України без провідних гравців Юре Долінца та Юре Добельшека, але тим не менше, і без них словенська команда виглядала грізно. Втім, із перших хвилин матчу українцям вдалося нав'язати супернику свою гру, а окремі виконавці колективу продемонстрували свої найкращі якості - чудово провів поєдинок голкіпер Геннадій Комок, а також основні снайпери Владислав Остроушко та Сергій Онуфрієнко.

У підсумку, словенці за весь ігровий час жодного разу не вели у рахунку, лише кілька разів відновлюючи рівновагу.

Україна - Словенія- 32:28 (16:15)

Україна: Комок, Кошевой - Жук (2), Остроушко (8), Цап (2), Шевельов (1), Онуфрієнко (8), Стецюра (5/2); Кумогородський, Дорощук (2), Васюк (2/2), Кривчиков (2), Карамишев, Маньківський, Южбабенко, Козакевич.

Словенія: Шкоф, Прошт - Л.Жвіжей (7), Бомбач (6), Гаїч (5), Мачковшек (3), Міклавчіч (2), Габер (1), Кавтічнік (1), Разгор (1), Скубе (1), М.Жвіжей (1), Більбія, Бундало, Г.Маргуч, Шпілер.

Семиметрові: 5/4 - 3/2.

Штрафний час: 14 - 6.

Попередження: 3 - 3.

Видалення: Шевельов (три 2-хвилинних штрафи).

Після матчу головний тренер збірної Андрій Кравець зазначив, що його підопічні правильно зіграли в обороні, не давши супернику організувати атаку за звичними схемами.

"Те, що ми вели у рахунку весь матч - закономірно. Ми контролювали гру. Шанси на поїздку на чемпіонат світу є. Просто потрібно вірити у хлопців, створювати їм умови для роботи, не такі, в яких ми зараз готувалися, а сучасні, які відповідають тенденціям розвитку європейського гандболу", - наголосив Кравець.

Раніше українці обіграли у гостях збірну Люксембургу 38:34, і тепер, показавши стовідсотковий результат у двох матчах, захопили лідерство у своєму квартеті.

Зазначимо, що в разі перемоги у групі 3 українці проведуть два матчі плей-офф з більш сильними суперниками.

Нагадаємо, українська збірна двічі брала участь у фінальній частині чемпіонату світу - 2001 і 2007 роках. Зокрема, у 2001-му українці зуміли увійти до 8-ки кращих збірних на планеті, фінішувавши на 7-му місці. !zn

Читайте також:

Запорізький "Мотор" очолив групу у гандбольній Лізі Чемпіонів

Суперників баскетбольної збірної України з чемпіонату світу визначать у лютому

"Будівельник" здобув історичну перемогу в Євролізі

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі