Збірна України з пляжного футболу не виступить на чемпіонаті світу-2024 через участь Білорусі

Поділитися
Збірна України з пляжного футболу не виступить на чемпіонаті світу-2024 через участь Білорусі © Асоціація пляжного футболу України
Білорусів допустили на турнір під своїм прапором.

Збірна України з пляжного футболу не зіграє на чемпіонаті світу-2024 в ОАЕ через допуск на турнір національної команди Білорусі.

Про це повідомила Асоціація пляжного футболу України (АПФУ).

"АПФУ та УАФ зверталася до FIFA та BSWW (Beach Soccer World Cup) з проханням відсторонити команду Білорусі від виступів через те, що ця команда представляє країну-подільника терористичного режиму Росії та є співучасником збройної агресії проти України. Але футбольні чиновники відмовилися це робити, як відмовилися від пропозиції, щоб білоруси зіграли без своїх національних символів", – йдеться в повідомленні.

В АПФУ нагадали, що наказ Міністерства молоді та спорту України від 26 липня забороняє українським спортсменам виступати на змаганнях, де заявлено представників РФ чи Білорусі під своїми прапорами.

Варто зазначити, що раніше збірна України з цієї ж причини була змушена відмовитися від виступу на Євролізі-2024 в Італії.

Чемпіонат світу пройде у Дубаї (ОАЕ) з 15 по 24 лютого. Україна здобула одну з чотирьох путівок на турнір від Європи.

У 2021-му році збірна України також пробилася на ЧС, але тоді команда пропустила турнір, оскільки він проходив у Москві. Раніше українці виступали на мундіалі у 2005, 2011 та 2013 роках.

Раніше повідомлялося про те, що Україна вперше в історії виграла медаль чемпіонату Європи з пляжного волейболу.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі