Ярмоленко визнаний найкращим футболістом України, Вернидуб - найкращим тренером

Поділитися
Ярмоленко визнаний найкращим футболістом України, Вернидуб - найкращим тренером Ярмоленко став найкращим в Україні © ФК Динамо
Федерація футболу України роздала нагороди героям року, що минає.

У Києві відбулася церемонія нагородження від Федерації футболу України (ФФУ), на якій найкращим футболістом 2016 року був визнаний лідер київського "Динамо" Андрій Ярмоленко. Нагороду найкращому тренеру країни отримав наставник луганської "Зорі" Юрій Вернидуб.

В сезоні 2015/16 Ярмоленко допоміг "Динамо" другий сезон поспіль стати чемпіонами України. Вінгер відзначився 13 голами і 10 результативними передачами в матчах УПЛ. Крім того, кияни вперше за 17 років вийшли до 1/8 фіналу Ліги чемпіонів.

У поточному сезоні на рахунку Ярмоленка 4 голи і 1 асист в 14 матчах УПЛ. Також він зміг забити 1 м'яч і зробити 4 результативних передачі в матчах Ліги чемпіонів.

"Зоря" під керівництвом Вернидуба в минулому сезоні посіла четверте місце в Прем'єр-лізі, вийшла у фінал Кубка України і здобула путівку в Лігу Європи, де команда вже завершила боротьбу.

Півзахисник "Шахтаря" Віктор Коваленко був визнаний кращим молодим гравцем України. Талант "гірників" за рік встиг дебютувати в національній збірній і стати лідером команди Паулу Фонсеки. У поточному сезоні на рахунку Коваленка 7 голів і 1 асист в 22 матчах за донеччан у всіх турнірах.

Також Федерація футболу України представила символічну збірну 2016 року:

Андрій П'ятов ("Шахтар") - Даріо Срна ("Шахтар"), Євген Хачеріді ("Динамо"), Ярослав Ракицький ("Шахтар"), Едуард Соболь ("Зоря") - Фред ("Шахтар"), Тарас Степаненко ("Шахтар") , Віктор Коваленко ("Шахтар") - Андрій Ярмоленко ("Динамо"), Марлос ("Шахтар") - Жуніор Мораєс ("Динамо").

Читайте також: "Динамо" - "Шахтар": огляд матчу, відео голів

Нагадаємо, раніше стало відомо про рішення воротаря "Динамо" Олександра Шовковського закінчити кар'єру.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі