Японія образилася на кандидата в мери Лондона за ідею провести Олімпіаду в Британії

Поділитися
Японія образилася на кандидата в мери Лондона за ідею провести Олімпіаду в Британії Коронавірус не повинен перешкодити Японії провести олімпійське свято © BBC
Пропозицію кандидат у мери Лондона висловив через небезпеку коронавіруса.

В Японії з обуренням зустріли пропозицію поміняти проведення Олімпіади-2020 зі столиці Країни, Де сходить Сонце Токіо на столицю Туманного Альбіону Лондон через коронавірус. Мотиви - хворі люди на круїзному лайнері. Цікаво, що сам лайнер належить Британії.

Губернатор Токіо Юріко Коїке піддала критиці заяву кандидата у мери Лондона Шона Бейлі про необхідність розглянути можливість проведення Олімпійських ігор 2020 року не в японській, а у британській столиці.

"Недоречно намагатися використовувати цю проблему у своїх інтересах в ході боротьби за посаду мера", - наводять японські ЗМІ слова Юріко Коїке.

"Причина, по якій ця проблема привернула увагу в усьому світі, пов'язана з круїзним лайнером (Diamond Princess - ред.). Але круїзний лайнер належить Британії. Я сподіваюся, що подібні аспекти справи будуть усвідомлені", - додала вона.

Її заява послідувала після того, як напередодні Бейлі припустив, що Лондон може прийняти Олімпіаду замість Токіо. Він зазначив, що у британської столиці є необхідний досвід та інфраструктура.

"Через спалах коронавіруса, можливо, світу буде потрібно, що ми активізувалися", - додав кандидат у мери.

Раніше організатори Олімпійських ігор в Токіо заявили, що ще занадто рано говорити про які-небудь зміни в графіку змагань через коронавірус. У міжнародному олімпійському комітеті (МОК) також зазначили, що не бачать необхідності в перенесенні, скасуванні та зміні місця проведення Ігор.

У китайському місті Ухань (адміністративний центр провінції Хубей) в середині грудня 2019 року стався спалах пневмонії, збудником якої став раніше невідомий коронавірус, що отримав згодом назву Covid-19. Всесвітня організація охорони здоров'я в кінці січня 2020 року визнала спалах надзвичайною ситуацією міжнародного значення.

Загальна чисельність хворих коронавірусом в районі Японії тепер перевищує 700 осіб. Якщо не вважати Diamond Princess, то найбільше заражених в Токіо - 25 осіб.

Раніше український борець і народний депутат України Жан Беленюк розповів про підсумки зустрічі з президентом України Володимиром Зеленським, зачепивши тему Олімпіади-2020в Токіо.

"Сьогодні мав можливість поговорити з президентом Зеленським з приводу підготовки до Олімпійських ігор в Токіо.

Україна вже викупила права на трансляцію Олімпіади, і через кілька днів буде проведено тендер між телеканалами, які будуть мати можливість транслювати змагання.

Сподіваюся, цей раз буде краще, ніж в Ріо, тому що тоді у нас були деякі проблеми з цим", - написав Беленюк у Facebook.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі