WTA засудила Чехію через депортацію російської тенісистки

Доповнено
Поділитися
WTA засудила Чехію через депортацію російської тенісистки © WTA Tennis
Спортсменку із країни-агресорки намагалася потрапити на турнір у Празі.

Жіноча тенісна асоціація (WTA) засудила рішення Міністерства внутрішніх справ Чехії депортувати російську тенісистку, яка прилетіла до країни на турнір.

WTA опублікувала заяву у Twitter:

"WTA рішуче засуджує війну в Україні та неприпустимі дії російського уряду. WTA також продовжує підтримувати українських спортсменів Туру, а також усіх спортсменів WTA, які стикаються з величезними проблемами, у той час як багато їхніх близьких та їхня країна перебувають під атаками Росії.

Індивідуальні гравці WTA з Росії та Білорусі продовжують брати участь у Турі у нейтральному статусі. Попри їхній нейтралітет, влада Чехії відмовляє деяким тенісисткам у можливості виступити на турнірі WTA 250, який має відбутися у Празі наступного тижня.

Правила WTA свідчать, що всім гравцям має бути дозволено брати участь у змаганнях WTA виключно на основі заслуг без дискримінації. Ми продовжимо аналізувати ситуацію з огляду на важливі міркування, пов'язані з цими складними геополітичними проблемами".

Варто зазначити, що наприкінці червня Чехія ухвалила рішення запровадити заборону на виступ спортсменів та команд із РФ та Білорусі на турнірах, які проходять на території країни.

UPD. Пізніше стало відомо, що тенісисткою з РФ виявилася Анастасія Павключенкова, яка підтвердила свою депортацію у соцмережах.

Раніше повідомлялося про те, що польські прикордонники не пустили в країну російську тенісистку на турнір WTA.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі