Всі футбольні трансфери будуть реєструвати в інтернеті

Поділитися
Незабаром всі футбольні трансфери та контракти гравців будуть реєструватися в інтернеті. Про це повідомив президента ФІФА Зепп Блаттер в середу, 29 вересня.
Незабаром всі футбольні трансфери та контракти гравців будуть реєструватися в інтернеті. Про це повідомив президента ФІФА Зепп Блаттер у середу, 29 вересня. За його словами, дана норма допоможе викорінити корупцію у футболі. Щорічний оборот «тіньового ринку» оцінюється на суму близько мільярда доларів. «Це історичний момент для футболу. Нова система буде обов'язковою для виконання 3500 клубами та 150 країнами. Після того як ми десятиліттями не могли простежити діяльність агентів, тепер ми можемо позбутися цього недоліку. Буде простіше відстежити незаконні платежі між клубами і компаніями. Можна буде навіть побачити переходи фіктивних футболістів», - заявив Зепп Блаттер. Водночас він не уточнив, коли почне діяти дана норма. За словами Зеппа Блаттера, концепція моніторингу відносно проста. «Після договору про трансфер того чи іншого гравця покупець зобов'язаний завантажити в інтернет доказ платежу. У кожного клубу та агента буде свій ідентифікаційний номер. Ті команди, які порушать це правило, будуть піддаватися жорстким санкціям - штрафам або навіть позбавленню права купувати нових футболістів», - заявив глава ФІФА. У свою чергу, юридичний директор ФІФА Марко Віллінгер завив, що в системі он-лайн ймовірність обману виключена. «Якщо покупець і продавець не нададуть перелік необхідних документів, то гравець не має права переходити до іншого клубу. Всі угоди повинні бути завершені до закриття трансферного вікна. Це правило дозволить позбутися ситуації, яка була, наприклад, із переходом Андрія Аршавіна в "Арсенал". Ми тривалий час шукали вихід з цієї бюрократичної ситуації. Із п'ятниці кожна команда пройде ідентифікацію у Мережі. Нова система дозволить бути більш гладкою і прозорою як для клубів, так і для самих футболістів», - запевнив він.

За матеріалами Спорт-Экспресса

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі