Вперше за 8 сезонів найдорожчий клуб НХЛ пробився у плей-офф

Поділитися
Вперше за 8 сезонів найдорожчий клуб НХЛ пробився у плей-офф "Торонто" радіє, але команду чекають важкі бої © cikavo.com.ua
Одна з найтитулованіших команд Національної хокейної ліги все-таки зуміла пробитися у нокаут-ранд і побореться за головний трофей - Кубок Стенлі.

"Торонто" нарешті зуміло потішити свою численну армію вболівальників і вперше з сезону-2003/04 побореться за Кубок Стенлі. У першому раунді плей-офф "Кленові листки" поборються з "Бостон Брюїнз". Вартість "Торонто" оцінюється у більш ніж півмільярда американських доларів.

28 квітня став останнім днем ​​регулярного чемпіонату сезону-2012/13, який через тривалий локаут пройшов в усіченому форматі. Команди замість традиційних 82 ігор провели 48. Ще напередодні старту сезону у січні аналітики стверджували: при подібних розкладах поза льодом в чемпіонаті можуть бути несподіванки.

"Торонто", якому постійно не вистачало трохи, а часто це просто була нестабільна гра упродовж довгого сезону, можна вважати одним з плодів локаутного чемпіонату. Проте все ж, головною несподіванкою можна вважати невдалий виступ двох провідних команд Східної конференції - "Філадельфії Флаєрс" і "Нью-Джерсі Девілз". Примітно, що саме в цих клубах виступають українські легіонери Руслан Федотенко та Олексій Понікаровський.

Як би там не було, але "Льотчики" і "Дияволи" не зуміли пробитися до плей-офф, маючи хороший набір гравців, титулованих і класних воротарів відповідно росіянина Іллю Бризгалова і канадця Мартіна Бродера. А "Нью-Джерсі" ще в минулому сезоні грали у фіналі Кубка Стенлі, "Філадельфія" була там у 2010-му. Зараз же команди фінішували у турнірній таблиці конференції на 10-му і 11-му місці.

Зате вперше за шість сезонів у плей-офф знову зіграє ще одна команда з Нью-Йорка - "Айлендерс". Найкращі роки колективу - 80-ті, а от в 21-му сторіччі "Остров'яни" виступають не дуже вдало.

Зате вдало все завершилося для "Нью-Йорк Рейнджерс" і "Вашингтон Кепіталз". "Рейнджери" увійшли до плей-офф "на стрічці", а от "Столичні" показали божевільний прогрес у березні та квітні, злетівши з низів наверх турнірної таблиці.

У квітні Олександр Овечкін і Ко і зовсім побили всі рекорди. Зокрема, Ові зі своїми 13-ма голами за місяць (в 11 зустрічах!) поліпшив досягнення великого Маріо Лем'є. Але цей особистий показник зірки не став тягарем для команди - навпаки Овечкін став одним з ковалів столичного успіху в нинішньому сезоні.

Що стосується Західної конференції, то тут дуже пощастило "Детройту", який лише в останній момент зумів застрибнути в потяг. "Червоні Крила" перемогли невдахи сезону "Даллас Старз" 3:0 завдяки двом голам шведа Хенріка Зеттергберга. Саме в цьому зв'язку успіх "Коламбуса" в останній грі "регулярки" виявився "пірровою перемогою". А шкода, адже одна з найбільш неуспішних команд Ліги була близька до того, щоб вдруге у своїй трохи більше 10-річній історії вийти до плей-офф.

Плей-офф Національної хоккейної ліги-2012/13

Чвертьфінали конференцій Півфінали конференцій
(Перепосів)
Фінали конференцій Фінал Кубка Стенлі
1 Піттсбург Пінгвінз
8 Нью-Йорк Айлендерс
2 Монреаль Канадіенс
7 Оттава Сенаторз
Східна конференція
3 Вашингтон Кепіталз
6 Нью-Йорк Рейнджерс
4 Бостон Брюінз
5 Торонто Мейпл Ліфс

1 Чикаго Блекхокс
8 Міннесота Уайлд
2 Анахайм Дакс
7 Детройт Ред Вінгз
Західна конференція
3 Ванкувер Кенакс
6 Сан-Хосе Шаркс
4 Сент-Луїс Блюз
5 Лос-Анджелес Кінгз

Зазначимо, що всі серії плей-офф проводяться до чотирьох перемог однієї з команд. Ігри стартують 30 квітня протистоянням "Сент-Луїс" - "Лос-Анджелес", "Чикаго" - "Міннесота", "Анахайм" - "Детройт".

Читайте также:

У НХЛ планують створити свою версію Ліги Чемпіонів

Україна подала заявку на проведення чемпіонату світу з хокею

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі