Володимир Кличко назвав причини поразки в бою з Ф'юрі

Поділитися
Володимир Кличко назвав причини поразки в бою з Ф'юрі Кличко не відчуває себе переможеним © Global Look Press
Екс-чемпіон світу винним вважає тільки себе і впевнений, що довге чемпіонство затиснуло його психологічно.

Екс-чемпіон світу Володимир Кличко в інтерв'ю "Чемпіонату" назвав причини поразки в поєдинку проти Тайсона Ф'юрі, яка позбавила українця всіх його чемпіонських поясів.

"Сталося те, що визрівало протягом тривалого часу. Мені раніше здавалося, що я втратив мотивацію за той час, що володів титулами, але зараз, коли вони вже не мої, мотивація просто злетіла. Я не відчуваю себе побитим або переможеним. Я тільки програв. Безпосередньо після бою стан був, скажімо так, прямо протилежним підйому, але я вже давно заспокоївся", - зазначив Кличко.

"Я був у кращій фізичній формі у своєму житті. Але ніяка фізична форма тобі не допоможе, якщо не поєднується з хорошою психологічною формою. Справа була не в травмі, не в перенесенні бою, не в швидкості пересування Ф'юрі по рингу. Справа була в тому, що я не вступив у двобій, не відчув його, не відчув суперника. Я не міг зловити ціль, щоб правильно нанести удар. Це мене страшно дратувало, а коли вилізли наверх емоції, слідом за ними з'явилася якась скутість, невпевненість. Я гірше, ніж зазвичай, відчував дистанцію. Думав занадто багато, прораховував, вдарити так чи сяк, а працювати треба було на інстинкті, тому самому killer instinct. Побачив, що він відкрився - тут же на автоматі пробив.

Я все чогось очікував, очікував, а можливості виправити становище витікали між пальцями. Це проглядалося і в попередніх моїх поєдинках, а до бою з Ф'юрі устоялося і навіть зацементувалося на рівні підсвідомості. А тут ще такий незручний суперник попався, і все це викликало якусь втому, збентеженість, навіть розгубленість.

З Ф'юрі ціль весь час була поза межами досяжності. Він провів бій переважно в захисній манері і велику частину часу тримався на відстані. Якщо б він побіг на мене, як Кубрат Пулєв, все було б інакше", - підкреслив Кличко.

Екс-чемпіон світу впевнений, що свою роль у поразці зіграло і те, що він не поступався нікому протягом 11 років: "Я давно не завойовував титули, а лише відстоював їх. Тепер, після поразки від Ф'юрі, я знову вільний. Мене більше ніщо не тримає. Я стільки років бився, у мене були будь-які суперники: великі, маленькі, правші, лівші, я з ними з усіма навчився працювати. Але моє довге чемпіонство емоційно, психологічно мене затиснуло. А тепер я знову вільна людина. Коли я знову вийду в ринг, я буду абсолютно розкутий".

При цьому Кличко закликає звинувачувати в поразці тільки його: "Зараз багато хто вказуює на того чи іншого члена моєї команди як на винуватця події. Найчастіше на мого тренера Бенкса, про якого кажуть, що він молодший за мене і тому не може зі мною працювати. Так от, при всій моїй повазі, я хочу сказати всім: ніхто, крім мене, не винен у моєму ураженні. Ніхто".

Читайте також: Ф'юрі пообіцяв "знищити" Володимира Кличка в другому бою

Нагадаємо, Кличко програв Ф'юрі одноголосним рішенням суддів. Реванш українського і британського боксерів відбудеться орієнтовно у травні-червні 2016 року.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі