Власник "Спартака" пообіцяв продати клуб уболівальникам за прикладом британських команд

Поділитися
Власник "Спартака" пообіцяв продати клуб уболівальникам за прикладом британських команд "Спартак" ніколи не був обділений увагою і підтримкою уболівальників © fratria.ru
Леонід Федун вважає, що один з найвірніших шляхів розвитку "народної команди" - дати можливість її уболівальникам брати участь у її життєдіяльності.

Власник московського "Спартака" Леонід Федун розповів, що в найближчі роки уболівальники "червоно-білих" зможуть придбати більшу частину акцій футбольного клубу - це може відбутися після того, як акції клубу розмістять на біржі IPO.

За словами бізнесмена вихід на міжнародні ринки планується в 2018 році, коли в Росії відбудеться чемпіонат світу з футболу.

"Ми розраховуємо провести або IPO, або private placement, продати частину команди. Звичайно, більшу частину акцій купувати будуть фанати "Спартака", але це стане зрозуміла структура, яка не буде вимагати капіталу і опиниться на самофінансуванні", - повідомив бізнесмен в інтерв'ю російським "Ведомостям".

Федун розповів, що вже давно мріяв створити клуб, який би як мінімум був самоокупним. Одним з методів досягнення такої мети була б співпраця з уболівальниками.

"Виникла ідея створити структуру, при якій "народна команда" могла б сама себе фінансувати і розвивати. Будемо сподіватися, що "Спартак" буде грати і заробляти гроші".

Втім, У світовій практиці вихід на IPO можуть собі дозволити тільки дуже успішні клуби, як "Манчестер Юнайтед". Власник червоно-білих вважає, що вартість активів "Спартака" перед виходом на біржу перевищить мільярд доларів.

В даний час йде будівництво власної арени команди - всю свою історію "Спартак" виступає не на власному стадіоні, а на орендованих. Наприклад, на "Лужниках", які, як відомо, використовуються ще і збірної Росії з футболу.

В історії світового футболу є кілька прикладів, коли футбольні клуби в пошуках кращого продавалися в руки уболівальників. Нещодавній випадок - продаж англійського клубу "Портсмут". Команду продали фанатам за 3 мільйони фунтів стерлінгів. Примітно, що вболівальники викупили улюблений клуб у російського бізнесмена Володимира Антонова.

Зазначимо, що у московської команди є чимало відомих уболівальників - зокрема, за "Спартак" вболівають Михайло Єфремов, Армен Джигарханян, Олег Табаков, Володимир Пресняков, тенісисти Євген Кафельников і Марат Сафін. !zn

Читайте також:

Мадридський "Реал" восьмий рік поспіль визнано найбільш прибутковим футбольним клубом у світі

Переможець об'єднаного чемпіонату СНД з футболу отримає 92 мільйони доларів

"Челсі" не залишає шансів російському "Рубіну" завдяки двом голам Торреса

Динамівець Огнен Вукоєвич переходить у стан "історичного ворога"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі