"Вільярреал" у неймовірній серії пенальті переграв МЮ і завоював трофей Ліги Європи

Відео
Поділитися
"Вільярреал" уперше в історії клубу виграв Лігу Європи © uefa.com
Іспанці вважалися аутсайдерами фіналу, але змогли здобути складну перемогу.

26 травня в польському Гданську пройшов фінальний матч Ліги Європи, в якому зустрічалися іспанський "Вільярреал" і англійський "Манчестер Юнайтед".

Поєдинок завершився перемогою "Вільярреала" з рахунком 11:10 на серії пенальті після нічиєї 1:1 в ігровий час.

У першому таймі англійці більше володіли м'ячем, але це не завадило "Вільярреалу" відкрити рахунок. На 29-й хвилині Парехо подав зі штрафного, а Морено переправив м'яч у ворота Де Хеа.

Футболісти МЮ продовжили контролювати м'яч, але до гострих моментів справа доходила рідко - "Вільярреал" найчастіше в повному складі був в глухому захисті.

У другому таймі вже на 55-й хвилині манкуніанці все-таки зуміли зрівняти рахунок. Після подачі з кутового Рашфорд пробив з-за меж штрафного, м'яч потрапив в ноги одному із захисників і відскочив до Кавані, а форвард переправив його у ворота.

Манкуніанці повірили в свої сили і почали створювати небезпечні моменти, тоді як "Вільярреал" контратакував сумбурно і не дуже гостро. В такому стані за рахунку 1:1 гра перейшла в овертайми.

У додаткових таймах "Вільярреал" продовжував терпіти та інколи ходив у контратаки, а МЮ в цілому контролював ситуацію. Обидві команди діяли з оглядкою на свої ворота і були готові до розв'язки в серії пенальті.

Футбольна лотерея вийшла неймовірною. Команди виконали по десять точних 11-метрових, після чого до точки підійшли воротарі. Рульї впевнено переграв Де Хеа, після чого голкіпер МЮ пробив невдало, а воротар "Вільярреала" здійснив сейв і приніс іспанцям трофей.

Для "Вільярреала" це перший трофей Ліги Європи в історії клубу і четвертий у кар'єрі головного тренера Унаї Емері, що є рекордом. У 12-й раз перемогу на турнірі (з урахуванням Кубку УЄФА) здобула команда з Іспанії.

Варто відзначити, що трибуни стадіону були заповнені на 25% від загальної місткості - на гру потрапили 9500 уболівальників.

"Вільярреал" - "Манчестер Юнайтед" - 1:1 (11:10 - у серії пенальті)

Голи: Морено, 29 - Кавані, 55

"Вільярреал": Рульї, Фойт (Гаспар, 88), Альбіоль, Торрес, Педраса (А. Морено, 88), Пареха, Капу (Раба, 120+3), Трігерос (Гомес, 77), Ж. Морено, Бакка (Коклен, 59), Піно (Алькасер, 77)

"Манчестер Юнайтед": Де Хеа, Ван-Біссака (Теллес, 120+3), Ліндельоф, Баї (Туанзебе, 116), Шоу, Мактоміней (Мата, 120+3), Погба (Джеймс, 116), Грінвуд (Фред, 100), Фернандеш, Рашфорд, Кавані

Попередження: Капу, Фойт - Баї, Кавані

Огляд матчу

Церемонія нагородження

Нагадаємо, в березні в 1/8 фіналу Ліги Європи "Вільярреал" пройшов київське "Динамо".

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі