"Виконання місії з об'єднання світу": МОК не вважає свої дії пособництвом Росії

Поділитися
МОК вважає повернення росіян та білорусів "об'єднанням світу" © МОК
Організація вкотре спробувала пояснити свою позицію.

Міжнародний олімпійський комітет (МОК) заявив про підтримку українських спортсменів, але при цьому зазначив, що не вважає протиріччям своє прагнення повернути у світовий спорт представників Росії та Білорусі.

Черговий коментар щодо цієї ситуації опубліковано на офіційному сайті МОК.

"Виконання своєї місії з об'єднання світу у спортивних змаганнях та дотримання Олімпійської хартії не робить МОК співучасником Росії.

Можна залишатися солідарними з Україною та українською олімпійською спільнотою, не погоджуючись із усім, до чого вони закликають. Через кілька годин після початку російського вторгнення в Україну, яке було підтримано Білоруссю, МОК був однією з перших міжнародних організацій, яка рішуче засуджувала вторгнення. На відміну від більшості інших глобальних організацій ми також застосували санкції до урядів цих країн.

Сьогодні МОК підтримує близько 3000 українських спортсменів, щоб вони могли займатися спортом. Ця підтримка була нещодавно підкріплена, щоб мати сильну команду від НОК України на Олімпійських іграх 2024 року та Олімпійських іграх 2026 року. НОК, національним федераціям та організаторам спортивних заходів було запропоновано докласти всіх зусиль для просування підготовки та участі українських спортсменів у міжнародних спортивних змаганнях.

MOК невпинно залишається на боці української олімпійської спільноти", – сказано у заяві.

Нагадаємо, Міжнародний олімпійський комітет рекомендував допустити представників РФ та Білорусі до змагань у нейтральному статусі за умови, що вони не були помічені в активній підтримці війни в Україні та дотримуються допінгового законодавства.

Раніше Європарламент закликав МОК скасувати допуск спортсменів із Росії та Білорусі до відбору на Олімпіаду-2024.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі