Вигадка штучного інтелекту: родина Шумахера подасть до суду на журнал через несправжнє інтерв'ю

Поділитися
Вигадка штучного інтелекту: родина Шумахера подасть до суду на журнал через несправжнє інтерв'ю Шумахер не з'являється на публіці після травми голови © Bild
Журналісти вирішили влаштувати сенсацію за допомогою технологій.

Сім'я легендарного гонщика Формули-1 Міхаеля Шумахера планує подати до суду на журнал Die Aktuelle за публікацію фейкового інтерв'ю зі спортсменом, повідомляє Reuters.

Німецький таблоїд випустив квітневий номер із Шумахером на обкладинці та інтерв'ю, яке було створено з використанням програми штучного інтелекту. У ньому Шумахер нібито вперше коментує свій стан після аварії на гірськолижному курорті.

У журналі було зазначено, що розмова насправді проходила із програмою, а журналісти таким чином привернули увагу до нового номеру. Сім'я гонщика готується подавати до суду на таблоїд.

Нагадаємо, Міхаель Шумахер отримав травму голови 29 грудня 2013 року під час занять гірськолижним спортом, після чого він більше не з'являвся на публіці та живе в оточенні родини, отримуючи лікування. Німецький пілот є семиразовим чемпіоном Формули-1 та володарем низки рекордів.

Раніше повідомлялося, що команда Формули-1 влаштувала аукціон для підтримки українців.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі