"Відправляють до Харкова на передову": медалістка Олімпіади-2020 розповіла про примусову мобілізацію у Донецьку

Поділитися
Батьки Шинкаренко залишаються у "ДНР" © НОК України
Аліна Шинкаренко переживає за своїх батьків у так званій "ДНР".

Бронзова медалістка Олімпіади-2020 в артистичному плаванні Аліна Шинкаренко розповіла про примусову мобілізацію у Донецьку, де мешкають її батьки.

"Я зараз дуже боюся за своїх батьків. У мене брат - інвалід. Мама весь час з ним і не може працювати. Працює тільки тато. А там людей просто з вулиць забирають. Я боюся, що в мене тата мобілізують. Тато щодня на свій страх і ризик рано вранці і пізно ввечері намагається вийти на роботу, щоб якось прогодувати сім'ю. Я з ними щодня спілкуюся. Тато каже: "Нещодавно забрали людину з протезом". Їм байдуже.

Вони просто беруть і зупиняють автобуси на вулицях, звідти забирають чоловіків та відводять. Потім одягають у форму та відправляють до Харкова на передову. Це жахливо. Я щодня за нього боюсь. Не за себе, що мені до хати щось прилетить. Навіть відправила татові інструкцію, як здаватися, якщо не дай боже його заберуть. Кажу: "Тату - ось інструкція, ти здавайся, і я тебе тут заберу".

Без нього мама із братом залишаться без грошей. Якби тато сидів удома і я б ним скинула гроші, то вони їм там не потрібні. Там немає банківської системи. За вісім років там не спромоглися навіть зробити банківську систему, щоб люди могли розплачуватися картками в магазині. Там тільки готівка та рублі", - цитує Шинкаренко Tribuna.com.

Раніше повідомлялося про те, що український чемпіон світу з кікбоксингу загинув у боях за Маріуполь.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі