Відомий ветеран "Шахтаря" розповів, як залишав зруйнований Маріуполь

Поділитися
Відомий ветеран Орбу працює у "Маріуполі" © ФК Іллічівець
Геннадій Орбу пробув в місті 21 день.

Відомий ексфутболіст "Шахтаря" та тренер Академії ФК "Маріуполь" Геннадій Орбу розповів про те, як залишалв зруйноване місто.

"Тільки вчора вирвався з Маріуполя і заїхав на безпечну територію. Слава Богу, що живий і здоровий разом із сім'єю. 21 день війни я був у Маріуполі. Все сталося спонтанно. Зв'язку не було, новин ми не знали, де і коли відкривають зелені коридори Друзі допомогли нам з машинами, і ми вранці на свій страх і ризик вирішили їхати самі... Ішла колона, приблизно сто цивільних машин, ми до них приєдналися і поїхали... Все, що я з собою взяв - це пара спортивних костюмів, кросівки та документи.

Сиділи у підвалі багатоквартирного будинку. Нас там було близько двохсот людей. Загалом не було жодних комунікацій: ні світла, ні води, ні газу. Найголовнішим завданням було прогодувати дітей та дружину. Усі люди згуртувалися і допомагали одне одному, ділилися чим було. Коли вже відключили газ, їжу готували на багатті. Здебільшого крупи, картопля. М'яса не було. Стояли по п'ять годин у черзі під гранатометами, щоб набрати бодай дві баклажки питної води", - наводить слова Орбу fanday.net.

Нагадаємо, 24 лютого президент РФ Путін зробив термінову заяву про проведення спеціальної військової операції на території України, розпочавши широкомасштабне вторгнення до українських міст.

Маріуполь знаходиться в Донецькій області і з початком бойових дій зазнав масованих обстрілів з боку російських військ і був практично повністю зруйнований.

Раніше повідомлялося про те, що українські хокеїсти закликали НАТО закрити небо та звернулися до колег із країни-окупанта.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі