Відомий російський боксер змінив громадянство перед боєм з американцем

Поділитися
Відомий російський боксер змінив громадянство перед боєм з американцем Гассієв представлятиме Вірменію © Фото из соцсетей
Раніше боксер проводив поєдинок проти Усика.

Колишній чемпіон світу у першій важкій вазі Мурат Гассієв отримав громадянство Вірменії, повідомляє міністерство освіти, науки, культури та спорту країни.

"Дуже сподіваюся, що найближчим часом ви битиметеся, як представник Вірменії і як переможець піднімете наш прапор", – йдеться у зверненні до Гассієва заступника міністра Карена Гілояна.

Перший бій під прапором Вірменії росіянин проведе вже сьогодні, 3 березня, у Єревані проти американського боксера Майка Балогуна.

Зазначимо, що 29-річний уродженець Владикавказу у 2018 році бився з Олександром Усиком у фіналі Всесвітньої боксерської суперсерії у першій важкій вазі. У поєдинку в Москві перемогу здобув українець, який забрав собі чотири основні пояси та Кубок імені Мохаммеда Алі.

Нагадаємо, після повномасштабного вторгнення РФ в Україну 24 лютого окупантів було виключено практично зі всіх міжнародних змагань, а в деяких турнірах росіяни виступають під нейтральним прапором.

На початку нинішнього року Міжнародний олімпійський комітет закликав допустити представників РФ та Білорусі до міжнародних змагань у нейтральному статусі за умови, що вони не були помічені в активній підтримці війни в Україні та дотримуються допінгового законодавства.

Раніше повідомлялося про те, що титулована російська шахістка змінила спортивне громадянство.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі