Вболівальники "Таврії" звернулися до Порошенка з проханням допомогти у переїзді з Криму до Києва

Поділитися
Вболівальники "Таврії" звернулися до Порошенка з проханням допомогти у переїзді з Криму до Києва © vk.com
Враховуючи, що патріоти України з Криму майже у повному складі перебралися з анексованого півострова до столиці, найлогічніше, щоб перший чемпіон базувався саме в Києві.

Ультрас "Таврії" звернулися до президента України Петра Порошенка, а також до низки впливових людей з проханням перевезти сімферопольський клуб в інший регіон України через незаконне приєднання Криму до Росії.

У списку адресатів цього звернення також присутні міністр молоді та спорту країни Дмитро Булатов, президент ФФУ Анатолій Коньков, президент прем'єр-ліги Віталій Данилов, колишні власники "Севастополя" і "Арсеналу" Вадим Новинський і Вадим Рабинович відповідно, а також власник "Дніпра" Ігор Коломойський і президент "Шахтаря" Рінат Ахметов.

"Після окупації Криму провідний футбольний клуб півострова перебуває на межі зникнення. "Таврія" (Сімферополь) - перший чемпіон України, володар Кубка України 2010, учасник змагань вищої ліги СРСР, незмінний учасник Прем'єр-ліги України. Керівництво і власники клубу фактично самоусунулися від виконання своїх обов'язків, гравці не отримують оплату та інформацію про майбутнє клубу, інфраструктура не функціонує.

За результатами змагань прем'єр-ліги-2014 наша команда вперше в історії посіла передостаннє місце і вилетіла у нижчий дивізіон. Втім, через фінансові труднощі і, перш за все, через окупацію півострова російськими військами, виступ "Таврії" у першій лізі чемпіонату України під загрозою", - йдеться у зверненні.

Ультрас пояснюють ситуацію, яка склалася в Криму, звертаючи увагу на те, що багато патріотів України повинні були покинути рідне місто. За свою громадянську позицію, ряд представників фанатського руху Сімферополя потрапили під санкції і переслідування. Частина з них - вирушила на Донбас воювати за єдність країни.

При цьому вболівальники впевнені, що сімферопольська "Таврія" має існувати за будь-яких обставин, бо команда є символом Криму і всього українського футболу.

"Наш клуб - один із символів незалежної України, її перший чемпіон. Досягнення і звершення "Таврії" - частина українського футболу Криму. У разі зникнення "Таврії" існує великий ризик того, що окупаційна влада створить клон і привласнить історію та досягнення "Таврії". Ми володіємо інформацією, що менеджмент "Таврії" у змові з окупаційною владою чекає саме припинення існування "Таврії" та має плани щодо реєстрації нового клубу "Таврія" відповідно до законодавства РФ.

Ми бачимо оптимальним для клубу тимчасове (до виведення окупаційних військ) базування на території материкової України. Через велику кількість кримських переселенців у столиці, мабуть, найкращим буде базування клубу саме в Києві", - сказано у відкритому листі, який було опубліковано у соціальних мережах.

Примітно, що фанати готові навіть змиритися з тим, що їхнім улюбленцям доведеться виступати в першій або навіть другій лігах - найголовніше для них - збереження клубу.

Нагадаємо, що раніше припинив існування ще один кримський клуб - ФК "Севастополь". Його подальша життєдіяльність стала неможливою через відмову головного інвестора Вадима Новинського фінансувати колектив. !zn

Читайте також:

Замість "Таврії" та ФК "Севастополь" в чемпіонаті Росії будуть грати "Скіф" та СК ЧФ

ФІФА заборонила росіянам приймати кримські клуби в свої чемпіонати

Суркіс пообіцяв вирішувати проблемні питання "Динамо" з "активними вболівальниками"

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі