Василь Ломаченко завоював чемпіонський титул, повторивши світовий рекорд 40-річної давності

Фото Відео
Поділитися
26-річний боксер з Білгорода-Дністровського встав в один ряд із Володимиром Кличко, заволодівши титулом чемпіона світу за версією WBO в напівлегкій вазі (до 57,2 кг). Правда для першої значної перемоги Ломаченко знадобилося всього три бої.

Український боксер Василь Ломаченко переміг за очками американця Гері Раселла-молодшого в Лос-Анджелесі і завоював вакантний титул чемпоина світу за версією WBO.

Двоє суддів віддали перемогу 116-112, один із рефері примудрився побачити в незаперечній перевазі Ломаченка нічийний результат - 114-114. Для ровесника українського боксера Рассела-молодшого ця поразка стала першою на профі-рингу - він встиг провести вже 25 поєдинків.

Українець повторив досягнення тайця Саенсака Муангсуріна, який виграв пояс чемпіона в першій напівсередній вазі у 1975 році - вже у третьому бою у професійній кар'єрі, а заодно і утвердився в очах фахівців і вболівальників після невдалої спроби досягти бажаного у другому бою, який завершився поразкою за очками від мексиканця Орландо Салідо.

Таким чином, Ломаченко став другим діючим чемпіоном світу, ставши в один ряд з Володимиром Кличком, що володіє чотирма поясами провідних версій в суперважкій вазі (понад 90,1 кг).

Одержавши другий шанс після поразки від мексиканця, Ломаченко пройшов чудову підготовку до бою з більш майстровитим і грізним американцем, на рахунку якого було 24 перемоги в 24 матчах. Поєдинок у спорткомплексі університету Каліфорнії пройшов під диктовку українського боксера. Ломаченко показав, що всі передматчеві заяви експертів про феноменальну швидкості рук Раселла, на тлі яких сам боксер із США відчув себе непереможним, не мають під собою ніяких підстав.

Поступово нарощуючи перевагу, аккерманець вийшов на пік тоді, коли це треба було: у 7-му раунді він провів першу результативну атаку, яка потрясла противника, в 10-му повторив приблизно в тому ж ключі. Раселл став все частіше пропускати, повністю забувши про те, щоб йти вперед і якось завойовувати суддівську прихильність. Дві останніх трихвилинки Ломаченко провів у блискучому стилі, не давши засумніватися в своїй перевазі.

До речі, Ломаченко став першим укранським чемпіоном світу в цій ваговій категорії. Раніше в найлегшій вазі (до 53,2 кг) титулом володів Володимир Сидоренко, а інші звання завойовувалися українцями в більш важких версіях - першій напівсередній (Андрій Котельник), напівсередній (Юрій Нужненко), першому середньому (Сергій Дзінзірук), суперважкій (Віталій Кличко).

Зазначимо, що суботнім вечором двоє українських боксерів проводили чергові бої - Макс Бурсак в категорії до 72,6 кг, а Анатолій Дудченко - у напівважкій вазі.

Для обох боксерів матчі мали стратегічне значення. Однак і Бурсак, і Дудченко в підсумку програли. Бурсак зазнав другої поразки поспіль - на цей раз від ще одного британця Мартіна Мюррея (за очками), а Дудченко не зумів перемогти Наджіба Мохаммеді з Франції, опинившись в нокауті у 7-му раунді. Таким чином, Дудченко втратив шанс отримати чемпіонський бій за версією IBF, адже поєдинок з французом мав статус "елімінатора". !zn

Читайте також:

Олександр Усик нокаутував аргентинця в Одесі

Кличко битиметься з Кульовим 6 вересня в щасливому Гамбурзі

Глава федерації любительського боксу готовий обговорити участь Кличко на Іграх-2016 в Ріо

Леннокс Льюїс підтримав Кличка в бажанні стати абсолютним чемпіоном світу

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі