"Вашингтон" Овечкіна вилітає з плей-офф - суперзірка вирушить на Чемпіонат світу

Поділитися
"Вашингтон" Овечкіна вилітає з плей-офф - суперзірка вирушить на Чемпіонат світу Олександр Овечкін (праворуч) розчарований © Yahoo Sports
Олександр Овечкін і його команда знову зазнають невдачі у боротьбі за Кубок Стенлі. Тепер суперфорвард може допомогти російській збірній на чемпіонаті світу.

"Вашингтон Кепіталз" розгромно поступився 0:5 "Нью-Йорк Рейнджерз" у сьомому матчі чвертьфінальної серії плей-офф у Національній хокейній лізі. Таким чином, "Рейнджери" продовжать боротьбу за Кубок Стенлі, а Олександр Овечкін у черговий раз залишиться без командних титулів.

Серія проти "Рейнджерз" почалася для "столичних" вдало - дві перемоги 3:1 і 1:0 ОТ, що правда Овечкін ледве вів команду за собою в цих зустрічах. Росіянину вдалося лише одного разу відзначитися в першій грі. "Нью-Йорку" вдалося взяти своє в "Медісон Сквер Гарден" - два рази по 4:3, а Овечкін знову промовчав.

Коли "бродвейці" 12 травня на жилах виграли черговий домашній матч 1:0, стало зрозуміло, що у цієї команди є психологічна перевага. Навіть незважаючи на виїзний поєдинок. У вирішальному матчі чудову гру продемонстрував шведський ветеран "Нью-Йорка", воротар Хенрік Лундквіст зробив 35 сейвів, вселивши невгамовну енергію у своїх партнерів.

Нападники гостей були на висоті - з п'яти голів вони забили чотири, причому, всі, окрім Аррона Ешема, вперше відзначилися в серії, що говорить про глибину складу команди. Підопічні Джона Торторелли знову показали себе боєздатним колективом і тепер у півфіналі Східної конференції зустрінуться з "Бостон Брюїнз", який також на жилах в семи матчах вирвав перемогу у "Торонто".

Олександру Овєчкіну залишається лише шкодувати про черговий виліт з плей-офф - вчетверте у його кар'єрі "Вашингтон" програв сьомий матч плей-офф на своєму льоду. Та й взагалі, починаючи з сезону-2007/08, коли його команда пробивалася до плей-офф, йому жодного разу не вдавалося провести її далі, ніж у другий раунд боротьби за Кубок Стенлі.

"Це дратує. Ми граємо тут для того, щоб виграти Кубок Стенлі, а виходить, що поступилися", - розчаровано заявив після гри Овечкін.

"Нам нема кого звинувачувати, окрім нас самих", - прокоментував невдачу для Yahoo! Sports нападник "Вашингтона" Ніклас Бекстрем.

"Не беруся говорити за всю команду, але за свою гру мені соромно".

Тепер же Овечкін може допомогти своїй збірній на чемпіонаті світу з хокею у Гельсінкі і Стокгольмі. Втім, поки Ові стверджує, що йому не телефонували з національної команди і він не отримував запрошення.

"Мені поки не телефонували зі збірної. Там можна ще гравців дозаявляти? Якщо подзвонять, то подзвонять, а якщо ні - так ні. Тут від мене нічого не залежить", - розповів Овечкін в інтерв'ю "Спорт-Експресу".

Як би там не було, але в особі суперзірки НХЛ росіяни можуть отримати серйозне поповнення. Адже на торішньому виграшному для Росії ЧС Овечкін в трьох матчах зумів набрати 4 (2 +2) очки, а супертрійка Овечкін - Дацюк - Сьомін у фіналі проти Словаччини (6:2) забила три голи.

Чвертьфінали конференцій Півфінали конференцій
(Перепосів)
Фінали конференцій Фінал Кубка Стенлі
1 Піттсбург Пінгвінз 4 1 Піттсбург Пінгвінз 0
8 Нью-Йорк Айлендерс 2 7 Оттава Сенаторз 0
2 Монреаль Канадієнс 1
7 Оттава Сенаторз 4
Східна конференція
3 Вашингтон Кепіталз 3
6 Нью-Йорк Рейнджерс 4
4 Бостон Брюїнз 4 Нью-Йорк Рейнджерс
5 Торонто Мейпл Ліфс 3 Бостон Брюїнз

1 Чикаго Блекхокс 4 1 Чикаго Блекхокс 0
8 Міннесота Уайлд 1 7 Детройт Ред Вінгз 0
2 Анахайм Дакс 3
7 Детройт Ред Вінгз 4
Західна конференція
3 Ванкувер Кенакс 0
6 Сан-Хосе Шаркс 4
4 Сент-Луїс Блюз 2 5 Лос-Анджелес Кінгз 0
5 Лос-Анджелес Кінгз 4 6 Сан-Хосе Шаркс 0

Другий раунд плей-офф стартує 14 травня матчами "Сан-Хосе" - "Лос-Анджелес Кінгз" і "Піттсбург Пінгвінз" - "Оттава Сенаторз"

Читайте також:

У НХЛ планують створити свою версію Ліги Чемпіонів

Українець Федотенко приніс перемогу "Філадельфії" над "Вашингтоном" Овечкіна

Україна подала заявку на проведення чемпіонату світу з хокею

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі