Валя Семеренко стала чотириразовим призером чемпіонатів світу

Відео
Поділитися
Валя Семеренко стала чотириразовим призером чемпіонатів світу Валя Семеренко стала бронзовою призеркою ЧС © Оксана Гаранец
У Контіолахті українська біатлоністка посіла третє місце у спринтерській гонці. Поки що це найкращий результат для українців на нинішньому світовій першості.

Українка Валя Семеренко завоювала бронзову медаль чемпіонату світ з біатлону, який в ці дні проходить у фінському Контіолахті.

29-річна спортсменка прийшла до фінішу спринт (7,5 км) з третім часом, пропустивши вперед Марі Дорен-Абер з Франції і Вероніку Новаковську-Земняк з Польщі. Слід зазначити, що гонка склалася досить несподівано для лідерів нинішнього сезону Габріели Соукаловой, Дар'ї Домрачової і Кайси Мякярайнен, яких в результаті не виявилося навіть у десятці кращих. Все - через невдалу стрільбу. Семеренко ж вдалося лише з одним промахом пройти всі стрільбища на дистанції.

Таким чином, Валя Семеренко в четвертий раз в історії піднялася на подіум чемпіонату світу: раніше в її активі було дві срібні медалі в естафетах та бронза в індивідуальній гонці.

Слід відзначити і хороший виступ Ольги Абрамової, що зайняла 9-е місце (найвище в її кар'єрі), а також Яни Бондар, яка допустила 6 промахів, але на трасі показала 2-е (!) час і в результаті опинилася на 36-й сходинці.

Контіолахті (Фінляндія). Чемпіонат світу. Жінки. Спринт. 7,5 км. 1. Дорен-Абер (Франція) - 22.16,8 (1 штрафне коло). 2. Новаковська-Земняк (Польща) - відставання 9,6 (0). 3. Вал. Семеренко (Україна) - 19,7 (1). 4. Дальмайєр (Німеччина) - 29,1 (3). 5. Палка (Польща) - 39,7 (1). 6. Шумілова (Росія) - 48,8 (2)...9. Абрамова (Україна) - 1.03,00 (2)...36. Бондар- 2.24,8 (6). 37. Варвинець- 2.27,1 (3)...

Додамо, що в чоловічій спринтерській гонці українці виступили невдало - лідер збірної Сергій Семенов зайняв лише 26-е місце.

8 березня на ЧС відбудеться гонка переслідування, в якій візьме участь троє українців з чоловічої команд і четверо представниць жіночої збірної.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі