В УЄФА знову заговорили про допуск юнацьких збірних Росії на турніри

Поділитися
В УЄФА знову заговорили про допуск юнацьких збірних Росії на турніри Александер Чеферін © EPA-EFE/RUNGROJ YONGRIT
Александер Чеферін хотів би ухвалити рішення на користь "дітей".

Президент УЄФА Александер Чеферін заявив про бажання повернути юнацькі команди з Росії на турніри під егідою організації на тлі продовження бойових дій та окупації України, а також пояснив, чому цього досі не сталося.

Функціонера цитує Ballexperten.

"Взагалі я проти будь-якого бойкоту. Але в цьому випадку, після початку війни, ми просто зобов'язані були це зробити. І ми були одними з перших, хто це зробив. Не думаю, що футбол у цьому випадку дуже допоможе.

Ми вже обговорювали, чи варто повернути російські юнацькі збірні на наші змагання. Чому це має стосуватись дітей, які ще не можуть голосувати на виборах у своїй країні? Але зараз зробити це неможливо, оскільки деякі асоціації перебувають під сильним впливом своїх урядів.

Я досі говорю: дітей у Росії виховують під пропагандою, що ми їх не любимо, ненавидимо та не приймаємо. У той момент, коли вони приїдуть сюди та, можливо, зустрінуть інших 15-16-річних хлопців із Німеччини, Словенії або ще звідкись, вони можуть побачити це по-іншому. Але нині ціле покоління у Росії виховується на ще більшій ненависті. Уся ситуація в Європі лякає. Вона мене лякає”.

Також Чеферін відповів на запитання щодо потенційних ризиків під час виступу України на Євро-2024:

"Жодних проблем з безпекою немає. Найголовніше, щоб усі, хто пройшов кваліфікацію, виступили на чемпіонаті Європи. А збірна України показує вражаючий футбол. Це справді сильна команда, яка може стати одним із сюрпризів Євро, хто знає".

У лютому 2022 року ФІФА та УЄФА відсторонили російські збірні та клуби від участі у міжнародних турнірах через неспровоковану агресію проти України.

Обидві організації намагалися повернути юнацькі команди з РФ на турніри, але через погрози бойкотом з боку інших національних футбольних федерацій вирішили цього не робити.

Раніше в УЄФА пояснили, чому не усунули Білорусь від міжнародних турнірів.

Поділитися
Помітили помилку?

Будь ласка, виділіть її мишкою та натисніть Ctrl+Enter або Надіслати помилку

Додати коментар
Всього коментарів: 0
Текст містить неприпустимі символи
Залишилось символів: 2000
Будь ласка, виберіть один або кілька пунктів (до 3 шт.), які на Вашу думку визначає цей коментар.
Будь ласка, виберіть один або більше пунктів
Нецензурна лексика, лайка Флуд Порушення дійсного законодвства України Образа учасників дискусії Реклама Розпалювання ворожнечі Ознаки троллінгу й провокації Інша причина Відміна Надіслати скаргу ОК
Залишайтесь в курсі останніх подій!
Підписуйтесь на наш канал у Telegram
Стежити у Телеграмі